Τετάρτη 27 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ψηφοδέλτιο θέσεων και όχι αντιθέσεων

Αναφερόμενος στην υποψηφιότητά του ο Χρ. Τέγος, υπογράμμισε πως αυτή δεν είναι, ούτε θα είναι, αποτέλεσμα κομματικών συμφωνιών και δεν πρόκειται να ενταχθεί σε οποιεσδήποτε σκοπιμότητες.Την έκανα γνωστή - είπε - πολύ έγκαιρα, πριν ανακοινωθεί οποιαδήποτε άλλη σε επίπεδο νομού. Δε συναρτάται με οτιδήποτε άλλο. Η υποστήριξη που επιδιώκω - συνέχισε - από κόμματα, εκπροσώπους φορέων, άτομα, δεν έχει τη λογική του συμψηφισμού και της αντιπαροχής. Οι εκλογές για τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση έχουν τη δική τους λογική και τη δυναμική, δεν μπορούν να συνδέονται με ψηφοδέλτια δήμων και εν προκειμένω στο Δήμο Καρδίτσας.Αν ο λαός - τόνισε στη συνέχεια - το ψηφοδέλτιό μας το κάνει πλειοψηφία στο Δήμο Καρδίτσας, θα διοικήσουμε με αρχές, με διαφάνεια, με προγραμματικούς στόχους. Η συγκρότηση του ψηφοδελτίου θα γίνει στη βάση θέσεων κι όχι αντιθέσεων, δε θα είναι ευκαιριακή και ληξιπρόθεσμη και προπαντός θα είναι αποτελεσματική και ωφέλιμη για το μέλλον της πόλης, των κοινοτήτων και των κατοίκων τους.

Ο Δήμος Καρδίτσας - επισήμανε - έχει τραυματικές εμπειρίες από μυστικές κομματικές συμφωνίες που τον οδήγησαν σε εκφυλιστικά φαινόμενα. Η ΝΕ του ΠΑΣΟΚ αποφάσιζε για τα άτομα που θ' ασκήσουν διοίκηση στο δήμο και κατόπιν το Δημοτικό Συμβούλιο καλούνταν να υποταχθεί σ' αυτές τις αποφάσεις, καταλύοντας κάθε έννοια ανεξαρτησίας και αυτοτέλειας των οργάνων του Δήμου.Στο ψηφοδέλτιο - κατέληξε ο Χρ. Τέγος - θα έχουν θέση άτομα που θα ανήκουν σε διαφορετικά κόμματα, θα συμφωνούν όμως σε προγραμματική βάση.

Τέλος, ο υποψήφιος δήμαρχος Καρδίτσας ανέφερε πως σύντομα θα έχει τη δυνατότητα να δώσει στη δημοσιότητα τη Διακήρυξη του Συνδυασμού, αλλά και τον πυρήνα του ψηφοδελτίου και δήλωσε ότι ξεκινούν οι συναντήσεις με φορείς της πόλης και των κοινοτήτων, συγκεντρώσεις στις συνοικίες. Θα επιδιώξουμε - είπε - ανοιχτές δημόσιες συζητήσεις με εκπροσώπους των άλλων συνδυασμών για να μπορέσει ο λαός να πάει όσο πιο ενημερωμένος γίνεται στις κάλπες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ