Τετάρτη 27 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αναπολών και αναμένων

Απαντες οι εν τη χώρα ταύτη συμπατριώται, κατεχόμενοι εκ συναισθημάτων εθνικής συγκινήσεως και υπερηφανείας και κλίνοντες το γόνυ - ως έπραξαν κατά τη δεξίωσιν εις το Προεδρικόν Μέγαρον οι κ. κ. Γεώργιος Ράλλης και Κωνσταντίνος Μητσοτάκης - έμπροσθέν Σας, ευχόμεθα, Μεγαλειοτάτη, το "Καλώς Ορίσατε" εις Υμετέραν Πατρίδαν. Αναπολώντες τη μεγίστην προσφοράν της Βασιλικής Οικογενείας εις το Εθνος - και υπενθυμίζοντες την προσφοράν βασιλικής προικός των Ελλήνων προς Υμάς, ουχί προς ανταπόδοσιν και εξασφάλισιν οικονομικού μέλλοντος των τέκνων και εγγονών Σας, αλλ' ως δείγμα ανυπόκριτης αγάπης - δηλώνομεν την αιώνιον ευγνωμοσύνην προς Υμάς, του μεγαλοπρεπούς Βασιλέως πατρός Σας, της Βασιλομήτορος κι ιδιαιτέρως του αδελφού Σας, Βασιλέως Κωνσταντίνου, ούτινος τη θριαμβευτικήν επιστροφήν αναμένομεν δεόντως.

Προς ενημέρωσιν της Μεγαλειότητός Σας, αναφέρομεν ότι τα τριάκοντα και πέντε έτη καθ' α ευρίσκεσθε μακράν, συνετελέσθησαν σοβαραί εξελίξεις εν Ελλάδι, αλλ' ουδεμία εξ αυτών κατέστη ικανή ν' αλλάξει δομικώς την καθεστηκυία κατάστασιν εις την χώραν, ήτις παραμένει προσηλωμένη εις τας ιδέας της Εθνικοφροσύνης, εισέτι δε και της Ευρωφροσύνης. Αποτέλεσμα τούτο, των μεγίστων προσπαθειών άτινας καταβάλλουσι οι εκάστοτε κυβερνώντες, ιδία δε οι σοσιαλισταί.

Οφείλομεν, όμως, Μεγαλειοτάτη, ίνα ενημερώσωμεν Υμάς, διά παραμένοντα την σήμερον προβλήματα, άτινα γνωρίζετε εκ του παρελθόντος. Αναφερόμεθα εις προβλήματα σχέσιν, έχοντα με τας δραστηριότητας εργατών, αγροτών κι άλλων τινών εκ των πληβείων, οίτινες, μη πειθόμενοι εις τα μεγάλας ιδέας, αντιστρατεύονται το πεπρωμένον της Εθνικοφροσύνης και της Ευρωφροσύνης, προβάλλοντες αντιστάσεις.

Ξάφνου οι εργαζόμενοι εις "Ολυμπιακήν Αεροπορίαν", εις την Ιονικήν Τράπεζαν κι αλλαχού αντιδρώσιν εις την ιδιωτικοποίησιν. Ομοίως αγρόται - και, πρωτίστως, της, με κομμουνιστικήν ιστορίαν, Θεσσαλίας - καταλαμβάνουσι την Εθνικήν Οδόν, αρνούμενοι την πολιτικήν της Ευρωπαϊκής Ενώσεως διά την γεωργίαν. Συνταξιούχοι πραγματοποιούσι διαδηλώσεις ανά τας οδούς και τας ρύμας, αιτούμενοι συντάξεων. Επί πλέον καθηγηταί και μαθηταί εναντιώνονται εις την εκπαιδευτικήν μεταρρύθμισιν, ως εάν ευρισκώμεθα εισέτι εις την περίοδον του "1 - 1 - 4". Το χειρότερον όλων, Αλβανοί μετανάσται ξεσηκώνονται με αίτημα μεροκάματον και ωράριον. Μετά λύπης δε διαπιστώνομεν ότι - ως και εις το παρελθόν - εξ αυτών επωφελούνται οι κομμουνισταί, οίτινες, ως γνωστόν, επιβουλεύονται το οικοδόμημα του συστήματος.

Το λίαν επικίνδυνον της καταστάσεως ταύτης συνίσταται στο γεγονός ότι η λαϊκή αμφισβήτησις και αντίθεσις απειλεί την πορείαν της χώρας προς την ΟΝΕ.

Εχουσιν, όμως, Μεγαλειοτάτη, "γνώσιν οι φύλακες". Η κυβέρνησις των σοσιαλιστών λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα διά την αντιμετώπισιν της καταστάσεως. Αι αντιδράσεις και ταραχαί των λαϊκών τάξεων αντιμετωπίζονται διά της δυνάμεως των ανδρών των ΜΑΤ. Αι αντιεθνικαί προθέσεις των κομμουνιστών τίθενται "εις τα υπόψιν" διά περαιτέρω αντιμετώπισίν των, εις πλέον κατάλληλον χρόνον.

Ιδιαιτέρως ευχάριστον και ωφέλιμον το γεγονός ότι η κυβέρνησις έχει, εις την εφαρμογήν της πολιτικής της, τη συνεργασίαν των άλλων εθνικών κομμάτων - πλην, βεβαίως, του προδοτικού ΚΚΕ - των βιομηχάνων, των ΜΜΕ, αλλά και της επισήμου Εκκλησίας. Ο νέος αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλος - εκτός των προτροπών του προς τους ιερείς όπως περιποιούνται καταλλήλως τα γενειάδας των και μη καπνίζουσι εις δημοσίους χώρους - συμβάλλει τα μέγιστα, διά συνεχών δηλώσεων και πράξεών του, εις την εθνικήν εγρήγορσιν και την ανάδειξιν των ελληνοχριστιανικών ιδεωδών, ουχί μόνο εις την ημεδαπήν, αλλά και εις τας γειτονικάς χώρας και εντός της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.

Ως εκ της ανωτέρω ενημερώσεώς Σας, Μεγαλειοτάτη, συνάγεται το συμπέρασμα ότι ουδόλως πρέπει ν' ανησυχείτε διά το παρόν και μέλλον της Ελλάδος.

Διατελών εν εθνική συγκινήσει επί της επισκέψεώς Σας κι αναμένων τη στιγμήν της επανορθώσεως του θρόνου εν Ελλάδι, υποβάλλω, Μεγαλειοτάτη, τα σέβη μου.

Παύλος ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ