Τετάρτη 27 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Αντεπίθεση, για να υπάρχει ακόμα ελπίδα στο όνειρο

Υποψήφια δήμαρχος η Μαίρη Παντελή

"Αν όλοι όσοι βλέπουν το μέλλον που τους επιφυλάσσει η κυβερνητική πολιτική, πιστέψουν στην αντίσταση και στην ανάγκη κοινής δράσης. Αν απεγκλωβιστούν από τις παγίδες του στημένου πολιτικού παιχνιδιού. Τότε μπορούμε να μιλήσουμε για τη δημιουργία ενός ισχυρού μετώπου για δράση, αντίσταση, αντεπίθεση, που είναι το ζητούμενο, ώστε να υπάρχει ακόμα ελπίδα στα όνειρα".

Μ' αυτά τα λόγια και με την υπόσχεση πως η "Ενωτική Αγωνιστική Δημοτική Κίνηση" θα δουλέψει σ' αυτή ακριβώς την κατεύθυνση, η υποψήφια δήμαρχος στα Γιάννενα, Μαίρη Παντελή,μιλώντας σε συγκέντρωση της Κίνησης, προέτρεψε τους Γιαννιώτες σε αγώνα ενάντια στην κυβερνητική πολιτική.

Ποια είναι αυτή η πολιτική; "Ολοι τη ζούμε - σημείωσε η Μ. Παντελή - όταν διαπιστώνουμε πως τα χρήματά μας δεν επαρκούν για τα αναγκαία. Οταν διαπιστώνουμε ότι δεν υπάρχει δουλιά για μας ή τα παιδιά μας. Οταν πρέπει να πληρώνουμε υπέρογκα ποσά σε φροντιστήρια. Οταν πρέπει να πληρώσουμε σε εξετάσεις και φάρμακα και δεν μπορούμε. Οταν βλέπουμε τους ισολογισμούς των μεγάλων επιχειρήσεων να παρουσιάζουν αστρονομικά κέρδη και οι οφειλές των μεγαλοκαναλαρχών και των ΠΑΕ να διαγράφονται με μια μονοκοντυλιά".

Πώς βιώνουμε αυτή την πολιτική στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στο δήμο μας; Η Μαίρη Παντελή ήταν αποκαλυπτική: "Με τους συνεχώς αυξανόμενους λογαριασμούς των ανταποδοτικών τελών. Με την καταστροφή του περιβάλλοντος, επειδή κάποια ιδιωτικά συμφέροντα το απαιτούν. Με τη μετατροπή των δρόμων της πόλης σε χώρους ελεγχόμενης στάθμευσης, με πληρωμή. Με την εγκατάλειψη των λαϊκών συνοικιών και αντίθετα την κατασπατάληση χρημάτων για έργα βιτρίνας. Με την αποποίηση της διεκδίκησης από την κεντρική εξουσία των πόρων που ανήκουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Με την υποβάθμιση των εργαζομένων στο δήμο - όμηροι των πελατειακών σχέσεων". Με τη μετατροπή τελικά του δήμου σε επιχειρηματία - φοροεισπράκτορα - υποταγμένο.

"Η επιβράβευση αυτής της πολιτικής, σημείωσε χαρακτηριστικά η Μ. Παντελή, γίνεται και με την υπερψήφιση κάθε άλλου συνδυασμού που στηρίζεται σε κείνες τις πολιτικές δυνάμεις που εκφράζουν την κυρίαρχη αντίληψη, ή κάθε συνδυασμού που, καλυμμένος πίσω από τη μάσκα του "ανεξάρτητου", προσφέρεται να διαχειριστεί την εξουσία για λογαριασμό των οικονομικά ισχυρών, που δεν τολμά να κατονομάσει την κυβερνητική πολιτική και πολύ περισσότερο να την καταγγείλει". "Εμείς, όμως - συνέχισε - ξέρουμε καλά ποιος φταίει και τολμάμε να τον καταγγείλουμε. Είναι η κυβερνητική πολιτική, η πολιτική που εκπορεύεται από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Δηλώνουμε ότι από όποια θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο κι αν βρισκόμαστε, θα είμαστε συμπαραστάτες, σύμμαχοι και συναγωνιστές στα εργατικά σωματεία και τους άλλους μαζικούς φορείς της πόλης, στους μικρούς και μεγάλους αγώνες ενάντια στις συνέπειες, αλλά και σ' αυτή την ίδια κυβερνητική πολιτική. Γιατί εμείς θέλουμε δήμο κοντά και δίπλα στο λαό, με διεκδικητικό χαρακτήρα. Δήμο που θα αντιμάχεται τα ιδιοτελή ιδιωτικά συμφέροντα, θα αγωνίζεται για την παραγωγική, οικονομική, πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής, θα μάχεται για την ειρήνη". "Δεν εννοούμε, σημείωσε η Μ. Παντελή, το δήμο ως σύνολο οικιστικό και μόνο. Πριν απ' όλα και κυρίως είναι οι άνθρωποι, η ζωή και η δράση τους".

"Το ζήτημα της ειρήνης, κατέληξε, αποκτά ιδιαίτερη σημασία στην περιοχή μας, γιατί βρίσκεται πολύ κοντά στην εστία ανάφλεξης και πολλά σενάρια υφαίνονται από τους κύκλους του πολέμου. Είναι τουλάχιστον υποκρισία να "κόπτεται" κανείς για τα συμφέροντα της περιοχής και να γυρίζει προκλητικά την πλάτη στις εκδηλώσεις του φιλειρηνικού κινήματος".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ