Τρίτη 2 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΕΙ
Εμμένει η κυβέρνηση στον περιορισμό του ασύλου

Ο υφυπουργός Παιδείας, με προτροπή της ΝΔ, απέσυρε δική του πρόταση, για αυξημένη πλειοψηφία για την άρση του ασύλου

Εμμένει η κυβέρνηση στον περιορισμό του δικαιώματος του πανεπιστημιακού ασύλου στα ΤΕΙ και δείχνοντας μία πρωτόγνωρη "ευαισθησία" στις εκκλήσεις της ΝΔ χτες στη Βουλή, απέσυρε δική της πρόταση που έκανε πιο "αυστηρή" την απαιτούμενη πλειοψηφία για την άρση της ασυλίας.

Συγκεκριμένα ενώ σήμερα ισχύει ότι για την άρση της ασυλίας απαιτείται πλειοψηφία 2/3 της συνέλευσης του ΤΕΙ, με το νομοσχέδιο προτείνεται η πλειοψηφία των 2/3 να αφορά το συμβούλιο του ΤΕΙ που είναι πιο ολιγομελές όργανο. Χτες στην αρχή της συνεδρίασης ο υφυπουργός Παιδείας Γ. Ανθόπουλος, δήλωσε ότι αλλάζει τα όσα προβλέπονται στο νομοσχέδιο και ανεβάζει την απαραίτητη πλειοψηφία στα 3/4 του συμβουλίου καθιστώντας έτσι πιο "δύσκολη" την απόφαση για άρση της ασυλίας.

Με τη ρύθμιση διαφώνησε η ΝΔ και με πρόσχημα τους πρόσφατους βανδαλισμούς στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, ζήτησε να μην αλλάξει η διάταξη, προτροπή με την οποία έσπευσε αμέσως να συμφωνήσει ο Γ. Ανθόπουλος αποσύροντας τη νέα διάταξη των απαιτούμενων 3/4.

Καταγγέλλοντας τη στάση αυτή ο βουλευτής του ΚΚΕ Απ. Τασούλας. τόνισε ότι την "ευαισθησία" που έδειξε η κυβέρνηση στις παρατηρήσεις της ΝΔ για τον περιορισμό του ασύλου δεν τη δείχνει και στο θέμα των εκτάκτων των ΤΕΙ παρ' όλες τις παρατηρήσεις που γίνονται για το θέμα από αρκετούς βουλευτές. "Πότε παραβιάστηκε το άσυλο", αναρωτήθηκε ο βουλευτής, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε τη δράση των κουκουλοφόρων που δρουν προβοκατόρικα με σκοπό τη συκοφάντηση του ασύλου. Με πρόσχημα την "υπεράσπιση" του Πανεπιστημίου σφαγιάστηκε το 1973 η ελληνική νεολαία, τόνισε ο Απ. Τασούλας υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι αυτή η "υπαναχώρηση" της κυβέρνησης γίνεται αυτές τις μέρες που ο αυταρχισμός είναι στην κορύφωσή του και τα ΜΑΤ είναι στους δρόμους ενάντια στους "εχθρούς - απεργούς".

Στο συζητούμενο νομοσχέδιο οι βουλευτές του ΚΚΕ κατέθεσαν τροπολογίες για την τακτοποίηση των εκτάκτων των ΤΕΙ, του Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού, του Ειδικού Προσωπικού των ειδικών σχολείων και των διοικητικών υπαλλήλων των ΤΕΙ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ