Τρίτη 2 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΑΛΑΜΙΝΑ
Σε πορεία ιδιωτικοποίησης και ο Ναύσταθμος!

Στη λογική του ξεπουλήματος των πάντων στη λεγόμενη ιδιωτική πρωτοβουλία, η κυβέρνηση των εκσυγχρονιστών του ΠΑΣΟΚ προχωρεί ακόμα και στην ιδιωτικοποίηση του Ναυστάθμου στη Σαλαμίνα, που πέραν του χτυπήματος των εργασιακών σχέσεων είναι ολοφάνερο ότι δημιουργεί και άλλα σοβαρά προβλήματα που άπτονται άμεσα της εθνικής ασφάλειας.

Πρώτο βήμα στην κατεύθυνση της ιδιωτικοποίησης του Ναυστάθμου είναι η απόφαση για τον περιορισμό, μέχρι και το κόψιμο, των υπερωριών των εργαζόμενων που απασχολούνται στις επισκευαστικές εργασίες που πραγματοποιούνται με παράλληλη ανάθεση ορισμένων από αυτές σε ιδιωτικό φορέα. Ο Σύνδεσμος Εργαζομένων Πολεμικού Ναυτικού βρίσκεται ήδη σε κινητοποιήσεις, πραγματοποιώντας κατ' αρχήν στάσεις εργασίας που θα γίνουν 24ωρη απεργία, αν δε δοθούν από τους αρμόδιους ικανοποιητικές απαντήσεις. Στην πρώτη στάση εργασίας παραβρέθηκε ο γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά και μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ Σήφης Κωτσαντής,που εξέφρασε τη συμπαράσταση του Κόμματος στον αγώνα των εργαζόμενων. Δίωρη στάση εργασίας από τις 10 π.μ. έως τις 12 μ. θα πραγματοποιηθεί επίσης την Πέμπτη 4 Ιουνίου. Την Παρασκευή 12 Ιουνίου θα γίνει τρίωρη στάση εργασίας από τις 9 π.μ. έως τις 12 μ., ενώ για την Παρασκευή 26 του μήνα έχει αποφασιστεί 24ωρη απεργία.

"Είμαστε υποχρεωμένοι να αγωνιστούμε για να διασφαλίσουμε την περαιτέρω ύπαρξή μας με κάθε τρόπο και μέσο", τονίζεται σε ανακοίνωση του Συνδέσμου, στην οποία μεταξύ άλλων υπογραμμίζεται ότι το ΓΕΝ με σήμα του από τις 12/5/98 αναφέρει το πώς θα εκτελούνται οι εργασίες πέραν του συμβατικού ωραρίου. "Εμείς ρωτάμε και απορούμε: Μήπως θα τις κάνει ο ιδιωτικός φορέας; Θα υπάρχει η ίδια δαπάνη; Ναι ή όχι ή οι ιθύνοντες έχουν κάτι άλλο στο μυαλό τους για το μέλλον του Πολεμικού Ναυτικού και το δικό μας; Εμείς απλά ρωτάμε μήπως υπάρχουν χρήματα μόνο για τον ιδιωτικό φορέα και όχι για το υπάρχον πολιτικό προσωπικό (μειωμένο κατά 50%), που ανά πάσα στιγμή είναι στις επάλξεις, όποτε και όταν χρειάστηκε, και αυτό το έχουμε αποδείξει επανειλημμένως". Σε άλλο εξάλλου σημείο της ανακοίνωσης τονίζεται: "Οι προσπάθειες, τα ξενύχτια μας, οι αγωνίες, το άγχος, αλλά και η ελπίδα ενός καλύτερου αύριο που οραματιζόμαστε όλοι, γιατί και εμείς συμμετείχαμε ανελλιπώς στην ετοιμότητα του στόλου, αλλά και του εκσυγχρονισμού προγραμμάτων (παραδεκτό από όλους), μέσα σε δύο τρεις λέξεις καταρρέουν, άγνωστο γιατί. Χτίζαμε στην άμμο χωρίς βάσεις, ή πάμε για οριστική ιδιωτικοποίηση;".

Μεταξύ των αιτημάτων των εργαζόμενων είναι η άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, η απομάκρυνση του ιδιωτικού φορέα και καλύτερες συνθήκες δουλιάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ