Τρίτη 2 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ
Κάλεσμα σε πολιτική εκστρατεία

Ανοιγμα στο λαό με έναν καθαρά πολιτικό λόγο, που αγγίζει τα όρια ενός ιδιόμορφου "ελληνορθόδοξου φουνταμενταλισμού" και εντάσσεται στην προοπτική διεκδίκησης για την Εκκλησία ευρύτερου πολιτικού ρόλου στην κοινωνία, θέλησε να κάνει χτες ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος.Μάλιστα, μετά το θόρυβο που ξεσήκωσαν οι δηλώσεις του περί "Γραικύλων", αναφορικά με όσους τοποθετούνται υπέρ του χωρισμού Εκκλησίας και κράτους, θέλησε να εμφανίσει τον εαυτό του ως δεχόμενο επίθεση στην εκστρατεία που έχει κινήσει για να φέρει μια "νέα κατάσταση" στην κοινωνία και στην Εκκλησία, όπως είπε.

"Θα είδατε, είπε μιλώντας σε μαθητές του Πολυκλαδικού Λυκείου Αμπελοκήπων που τους επισκέφθηκε χτες, τις επιθέσεις που δέχεται το πρόσωπο του αρχιεπισκόπου, επειδή ετάραξε τα λιμνάζοντα ύδατα, επειδή θέλησε να φέρει μια νέα κατάσταση στην κοινωνία και στην Εκκλησία μας. Αλλά δεν πτοούμαι, δεν κλείνω το στόμα μου, γιατί πιστεύω ότι αυτά που λέω είναι αυτά που θέλει ο λαός μας, είναι αυτά που τα χρειάζεται ο λαός μας".

Ο αρχιεπίσκοπος έθεσε επίσης και στόχο αλλαγής αυτού του τόπου,όπως είπε, καλώντας γι' αυτό το σκοπό τους μαθητές σε μια επανάσταση συνειδήσεων που θα την κάνουν με τα ...ξυπνητήρια. "Ελάτε, είπε, να κάνουμε μαζί την επανάσταση των συνειδήσεων. Είναι μια επανάσταση που τη χρειαζόμαστε όλοι για να αλλάξει αυτός ο τόπος, επιτέλους".

Μετά τη συνάντηση που είχε χτες με τον αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο,ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών, αναφερόμενος στις αντιδράσεις που έχουν προκαλέσει οι παρεμβάσεις του, έκανε λόγο για "μια νέα κατάσταση στην Εκκλησία μας θα το συνηθίσουμε και έτσι δε θα έχουμε αντιδράσεις". Στο μεταξύ, στα πλαίσια των πρωτοβουλιών του αρχιεπισκόπου για ευρύτερο ρόλο, εντάσσεται και η συνάντηση που είχε χτες με τον υπουργό Εξωτερικών Θ. Πάγκαλο, όπου συζήτησαν για το ρόλο της Εκκλησίας στα Βαλκάνια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ