Τρίτη 2 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Αγώνας για το οριστικό διώξιμο των βάσεων

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη με οργή και αγανάκτηση καταγγέλλει την ελληνική κυβέρνηση, η οποία πίσω από την πλάτη του ελληνικού λαού προχώρησε ήδη από τον περασμένο Φλεβάρη στην ανανέωση της συμφωνίας παραμονής των ΑμερικανοΝΑΤΟικών Βάσεων στην Ελλάδα έως τις 6 του Νοέμβρη 1999. Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της αναφέρει:

"Η ενέργεια αυτή επιβεβαιώνει με τον πιο πειστικό τρόπο την προσήλωση της κυβέρνησης Σημίτη στην εξυπηρέτηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων της Νέας Τάξης στην περιοχή, υποθηκεύοντας ακόμη περισσότερο την εθνική ανεξαρτησία της χώρας και αδιαφορώντας για την Ειρήνη και την Ασφάλεια στην περιοχή.

Οι βάσεις - θλιβερό απομεινάρι της αποικιοκρατίας - όχι μόνο δε μας προστατεύουν από γνωστές επιθέσεις και απειλές, αλλά αντίθετα υπονόμευσαν την εθνική μας ανεξαρτησία και μετέτρεψαν την πατρίδα μας σε προκεχωρημένο φυλάκιο του ΝΑΤΟ με ολέθριες επιπτώσεις.

Είναι γνωστός ο ρόλος των ΑμερικανοΝΑΤΟικών Βάσεων στην πατρίδα μας με την υπονομευτική τους - για την αμυντική μας ικανότητα - δράση, από την εγκατάστασή τους το 1953 μέχρι σήμερα.

Κατά τον Αττίλα - 2 με παρεμβολές από τις Βάσεις ηλεκτρονικού πολέμου Ν. Μάκρης και Γουρνών αποπροσανατόλισαν τα όργανα ελληνικών αεροσκαφών, με αποτέλεσμα αυτά να αποτύχουν στην αποστολή τους.

Η αποθήκευση 30 τουλάχιστον ατομικών βομβών στη βάση του Αραξου είναι θανάσιμη απειλή για την πατρίδα μας. Γνωστός είναι, επίσης, ο ρόλος των κατασκοπευτικών αεροπλάνων AΒΑΚΣ που σταθμεύουν στο Ακτιο. Τα αεροπλάνα αυτά χρησιμοποιήθηκαν από τους Αμερικάνους και τους ΝΑΤΟικούς στους βομβαρδισμούς κατά της Λιβύης και των Σέρβων της Βοσνίας, αλλά και στον Πόλεμο του Κόλπου. Αύριο μπορεί να χρησιμοποιηθούν εναντίον της πατρίδας μας, σε ενδεχόμενη εμπλοκή με την Τουρκία.

Είναι πλέον συνείδηση του κάθε φιλειρηνικού Ελληνα πολίτη ότι οι βάσεις εξυπηρετούν τα ιμπεριαλιστικά στρατηγικά σχέδια και όχι την άμυνα της χώρας μας. Αντίθετα, μετατρέπουν τη χώρα μας σε κέντρο προκλήσεων και ορμητήριο κατά φίλων λαών της περιοχής. Επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την εσωτερική ζωή του τόπου και θίγουν την εθνική μας αξιοπρέπεια.

Η ΕΕΔΥΕ καλεί το φιλειρηνικό κίνημα να καταδικάσει τη νέα τάξη υποτέλειας της ελληνικής κυβέρνησης - με την παράταση της συμφωνίας παραμονής των βάσεων - και να βρεθεί στις επάλξεις του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα για το οριστικό διώξιμο των βάσεων από τη χώρα μας.

Καλεί τις Επιτροπές Ειρήνης όλης της χώρας να δώσουν την περήφανη απάντηση των αγωνιστών της ειρήνης κατά της επαίσχυντης συμφωνίας.

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ.

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.

  • Το Ζωγραφιώτικο Κίνημα Ειρήνης,διερμηνεύοντας τη θέληση του λαού της πόλης, εκφράζει την έντονη αντίθεσή του για την εν κρυπτώ και παραβύστω υπογραφή συμφωνίας για την παράταση της παραμονής των Αμερικανικών Βάσεων στη χώρα μας, συμφωνία που υπογράφτηκε από την ελληνική κυβέρνηση, πίσω από τις πλάτες του λαού μας. Επίσης η Επιτροπή, απαιτεί απάντηση στο ερώτημα: "Τι ρόλο παίζουν οι βάσεις στη χώρα μας; Τι σκοπιμότητες και συμφέροντα υπηρετούν;".
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να φύγουν άμεσα τα πυρηνικά όπλα από τον Αραξο (2001-02-17 00:00:00.0)
Ξεσηκωμός ενάντια στις βάσεις (1999-09-07 00:00:00.0)
Δε θα τους αφήσουμε σε "χλωρό κλαρί" (1999-09-02 00:00:00.0)
Σήμερα η παγκρήτια αντιπολεμική κινητοποίηση (1999-07-18 00:00:00.0)
Αποκλείουν τη βάση του Αραξου (1999-07-01 00:00:00.0)
Οι αγώνες κατά των βάσεων και των πυρηνικών (1997-08-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ