Πέμπτη 11 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 45
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΡΑΖΙΛΙΑ - ΣΚΟΤΙΑ 2 - 1
"Καριόκας" χωρίς... σάμπα

Βραζιλία χωρίς... σάμπα και φαντασία είναι γιορτή χωρίς μουσική. Ορισμένες εντυπωσιακές ατομικές στιγμές του Ρονάλντο δεν ήταν αρκετές για να ζεστάνουν τις εξέδρες του Σεντ Ντενί. Πέραν τούτου, ουδέν. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια δεν έπεισε ότι μπορεί να υπερασπίσει τον τίτλο της. Χωρίς ρυθμό και ομαδικές ενέργειες, προβλημάτισε με την απόδοσή της. Οι Σκοτσέζοι με τη γνωστή μαχητικότητα που τους διακρίνει, όταν αγωνίζονται με μεγάλους αντιπάλους, πούλησαν ακριβά το τομάρι τους, έστω κι αν βρέθηκαν από το ξεκίνημα με την πλάτη στον τοίχο. Δεν είχε συμπληρωθεί καλά καλά το τρίτο λεπτό, όταν σε κόρνερ που εκτέλεσε ο Μπεμπέτο από αριστερά, ο Σαμπάιο έπιασε στον ύπνο τρεις αντιπάλους του και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Ο ίδιος παίκτης στο 37 έκανε τη βλακεία της ζωής του. Εσπρωξε τον Γκάλαχερ, ενώ ο Ταφαρέλ έλεγχε την πορεία της μπάλας και ο Ισπανός Γκ. Αράντες έστησε την μπάλα με απίστευτη ευκολία στα έντεκα μέτρα. Ο Κόλινς δεν αστόχησε, στέλνοντας τον Ζάγκαλο με πονοκέφαλο στα αποδυτήρια. Ενδιάμεσα, οι 80.000 θεατές απόλαυσαν στο 19 τον Ρονάλντο σ' ένα μοναδικό σόλο ανάμεσα σε τέσσερις αντιπάλους, αλλά το σουτ απέκρουσε ο Λέιτον. Στο 29 ήταν η σειρά ο Μπαϊάνο να δείξει τις ζογκλερικές του ικανότητες, όταν με τακουνάκι απέσπασε την μπάλα μπροστά από τον Ντιούρι που ήταν έτοιμος να κεραυνοβολήσει τον Ταφαρέλ.

Στην επανάληψη ο Βραζιλιάνος προπονητής ρισκάρισε. Αντικατέστησε τον αρνητικό Τζιοβάνι με τον Λεονάρντο, η ομάδα του πίεσε μετά το 60, αφήνοντας όμως πολλούς διαδρόμους για τους κυνηγούς της Σκοτίας. Χωρίς τη μεγάλη ευκαιρία μπροστά στις δύο εστίες, το γκολ ήταν θέμα τύχης. Το πέτυχε ο Μπόιντ στο 72 σε βάρος της ομάδας του, καθώς η μπάλα μετά την απόκρουση του Λέιτον στο σουτ του Καφού από δεξιά, χτύπησε πάνω του και κατέληξε στα δίχτυα. Η Βραζιλία έφυγε από το γήπεδο με ψηλά το κεφάλι κι οι θεατές προβληματισμένοι, έστω κι αν τα τρία γκολ ήταν η καλύτερη παραγωγικότητα σε πρεμιέρα Μουντιάλ μετά το 1966.

Με κίτρινες κάρτες χρεώθηκαν οι Βραζιλιάνοι Σαμπάιο, Αλνταϊρ και ο Σκοτσέζος Τζάκσον.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Ταφαρέλ, Καφού, Αλνταϊρ, Μπαϊάνο, Σαμπάιο, Ρ. Κάρλος, Τζιοβάνι (46 Λεονάρντο), Ντούνγκα, Ρονάλντο, Ριβάλντο, Μπεμπέτο (70 Ντένιλσον).

ΣΚΟΤΙΑ: Λέιτον, Μπόιντ, Κάλντεργουντ, Χένρι, Γκάλαχερ, Μπέρλι, Ντιούρι, Κόλινς, Λάμπερτ, Τζάκσον (78 Τ. Μακ Κίνλεϊ), Ντέιλι (80 Μπ. Μακ Ντέιλι).

Ο Μάριο Ζάγκαλο μετά το παιχνίδι υποσχέθηκε "μια καλύτερη Βραζιλία στη συνέχεια", ενώ δήλωσε ευχαριστημένος για την απόδοσή της στο β ημίχρονο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι "πετεινοί" ελάλησαν(1998-07-14 00:00:00.0)
Επίδειξη δύναμης από τους "καριόκας"(1998-06-18 00:00:00.0)
Βραζιλία και ...στο βάθος Ελλάδα(1998-05-31 00:00:00.0)
Με Μπεμπέτο στην Ατλάντα(1996-06-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ