Παρασκευή 26 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με... διαλέξεις περί παιδείας, θεωρητικές αναλύσεις και γενικόλογες αναφορές εμφανίστηκε χτες ο πρωθυπουργός στη Βουλή, στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, για την παιδεία, σαν να μην είχαν προηγηθεί τα γνωστά σε όλους τεκταινόμενα μπροστά στα εξεταστικά κέντρα του διαγωνισμού για την πρόσληψη εκπαιδευτικών και οι μεγάλες κινητοποιήσεις γενικότερα στο χώρο της παιδείας. Τη συζήτηση προκάλεσε ο πρόεδρος της Ν. Δημοκρατίας, Κ. Καραμανλής, ο οποίος με τη σειρά του από το βήμα ζήτησε, για μια φορά ακόμα, να θεσμοθετηθούν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, εγκαλώντας την κυβέρνηση για το ότι αρνήθηκε να ψηφίσει σχετική διάταξη στα πλαίσια της αναθεώρησης του Συντάγματος.

"Δεν έχετε καν την πρόθεση να διορθώσετε τα κακώς κείμενα", τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα,απευθυνόμενη στην κυβέρνηση. "Αυτό που θέλετε είναι να κλείσετε όποια θετική ή έστω ανεκτή χαραμάδα υπήρχε στο αναχρονιστικό - και ήδη ακριβό - εκπαιδευτικό σύστημα, που είχε τον τίτλο δημόσια και δωρεάν παιδεία". Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ άσκησε εντονότατη κριτική στις επιλογές της κυβέρνησης για τη συνολική πολιτική που ακολουθεί στον τομέα της παιδείας και σε αυτό που ονομάζει "εκπαιδευτική μεταρρύθμιση".

Σε κριτική επιμέρους διαδικαστικών στοιχείων της κυβερνητικής πολιτικής στην παιδεία αναλώθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, ενώ γενικόλογη τοποθέτηση έκανε ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δ. Τσοβόλας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ