Τρίτη 30 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΚΕΤΗ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΗΣ "ΔΗΜΟΤΙΚΗΣΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ"
Μάχη για τη Μεταμόρφωση

- Ποιος είναι ο πραγματικός χαρακτήρας των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών;

- Ο χαρακτήρας τους είναι καθαρά πολιτικός, καθώς κατ' αρχήν κρίνεται η κυβερνητική πολιτική και στον τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και συνολικότερα με αυτήν την εφόρμηση, που κάνει η κυβέρνηση ενάντια στις εργασιακές σχέσεις, με τις ιδιωτικοποιήσεις κλπ. Από τη μέχρι τώρα πείρα μας στις γειτονιές της Μεταμόρφωσης, που είναι μια καθαρά λαϊκή συνοικία, όπου ζουν άνθρωποι του μόχθου, μας ακούν με ιδιαίτερη προσοχή, όχι όταν μιλάμε μόνο για τα τοπικά ζητήματα, αλλά όταν συνδέουμε αυτά με το γενικότερο πολιτικό.

- Σε μια τελευταία συγκέντρωση της Κίνησής σας, στο επίκεντρο βρέθηκε το θέμα του περιβάλλοντος. Ποια είναι η κατάσταση στη Μεταμόρφωση;

- Η Μεταμόρφωση είναι μια περιοχή παραμελημένη πολεοδομικά και από το γεγονός ότι δεν έχουνε εξασφαλιστεί οι κοινόχρηστοι χώροι που προβλέπονται από το σχέδιο του '70 είναι ζήτημα οικονομικό και ζήτημα πολιτικών επιλογών της δημοτικής αρχής. Οι περισσότεροι ελεύθεροι χώροι εξασφαλίστηκαν επί διοίκησης δικής μας, την περίοδο 1978 - 1982 με τότε δήμαρχο τον Λάζαρο Θερμογιάννη. Ακόμα και οι πλατείες που υπάρχουν σήμερα είναι από τότε. Σήμερα η κατάσταση είναι αφόρητη. Για να πάει κανείς από τη μια συνοικία στην άλλη πρέπει να κάνει διάφορα "πι" και πολλά χιλιόμετρα, καθώς οι περισσότεροι δρόμοι είναι αδιάνοικτοι. Σοβαρά προβλήματα δημιουργούνται και από τη δημιουργία της λεωφόρου Σταυρού - Ελευσίνας, αλλά και το ποσοστό πρασίνου ανά κάτοικο είναι πολύ χαμηλό.

- Υπάρχουν πολλοί που λένε ότι για οτιδήποτε στραβό φταίει ο δήμαρχος, ή ο νομάρχης και γι' αυτό χρειαζόμαστε έναν άλλο που θα είναι ικανότερος. Προσπαθούν, δηλαδή, να μεταφέρουν τη μάχη σε ένα επίπεδο πασαρέλας προσώπων. Πώς το σχολιάζετε;

- Η αντίληψη η δική μας είναι διαφορετική. Εμείς δεν αντιμετωπίζουμε τον καθένα μόνο σαν πρόσωπο. Εμείς όταν κάνουμε κριτική στο σημερινό δήμαρχο δεν τον κρίνουμε μόνο σαν πρόσωπο, αλλά πολιτικά. Ετσι κάναμε όλη την τετραετία, έτσι κάνουμε και τώρα, κάνοντας κριτική στις πολιτικές επιλογές που κάνει και σαν πολιτικό πρόσωπο - εκφραστή μιας συγκεκριμένης πολιτικής. Παίρνοντας υπόψη τη στάση του σε όλη την τετραετία, από τα ψηφίσματα, τις συζητήσεις που προσπαθούσαμε να κάνουμε για τον "Καποδίστρια", για τη συμπαράσταση στους συνταξιούχους κλπ., βγαίνει το συμπέρασμα ότι πάντα ο δήμαρχος έκανε πολιτικές επιλογές και έτσι τον κρίνουμε. Εμείς διαφωνούμε με το μοντέλο διοίκησης του δήμου, του σημερινού δημάρχου, του υπαλλήλου της κυβερνητικής πολιτικής. Εμείς θέλουμε έναν δήμαρχο αγωνιστή που να μην ασχολείται με τις λακκούβες μόνο και με τον ηλεκτροφωτισμό της συγκεκριμένης πλατείας, είτε με το να ασφαλτοστρώνει κάθε δέκα μέρες κάποιους δρόμους και να πληρώνει ο λαός δύο και τρεις φορές τις ποιοτικά χαμηλές ασφαλτοστρώσεις. Θέλουμε δήμαρχο που να συμπαραστέκεται στα προβλήματα του λαού, στα προβλήματα του ανέργου, του φτωχού εργαζόμενου της πόλης μας, του νεολαίου άνεργου, του συνταξιούχου που δεν του φτάνει η σύνταξη που παίρνει για να ζήσει. Ετσι, δίνουμε τη μάχη με αισιοδοξία.

Ε. Γ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ