Τρίτη 30 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μηνύθηκαν οι "χρυσαυγίτες"

"O αρχηγός της ομάδας, ήταν ιδιαίτερα γεροδεμένος, ξανθός, φορούσε μπλούζα ανοιχτού χρώματος και έπαιζε πρωταγωνιστικό ρόλο στην επίθεση". Αυτά αναφέρουν στη μήνυσή τους, που κατέθεσαν χτες κατά του "χρυσαυγίτη" Αντ. Ανδρουτσόπουλο ή "Περίανδρου" οι Δ. Κουσουρής, Γ. Καραμπατσώλης και Η. Φωτιάδης,τους οποίους ξυλοκόπησαν βάναυσα τα πρωτοπαλίκαρα της "Χρυσής Αυγής" έξω από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων στις 16 Ιουνίου.

Η Αστυνομία δεν μπορεί πλέον να δηλώνει άγνοια ή έλλειψη στοιχείων για να προχωρήσει στη σύλληψη των δραστών της "Χρυσής Αυγής". Ενδεικτική ήταν η χτεσινή δήλωση της δικηγόρου του Δ. Κουσουρή, Αν. Χριστοδουλοπούλου,η οποία δήλωσε: "Υποκαταστήσαμε τις αστυνομικές αρχές με στοιχεία που δεν είχαν περιληφθεί στο πόρισμα της Αστυνομίας".

Μήνυση κατέθεσαν χτες στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών ο Δ. Κουσουρής και οι δύο φίλοι του κατά του Α. Ανδρουτσόπουλου ή "Περίανδρο" και των άλλων δραστών, περίπου 10 άτομα, που ήταν φυσικοί αυτουργοί της δολοφονικής επίθεσης, αλλά και εναντίον των ηθικών αυτουργών. Στη μήνυσή τους ζητούν να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά των "χρυσαυγιτών" που ενέχονταν στη δολοφονική επίθεση για τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία, για σύσταση συμμορίας και για οπλοκατοχή, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Στη μήνυση υποστηρίζουν ότι στις 16 Ιουνίου επρόκειτο να δικαστούν στο ΣΤ' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών οι "χρυσαυγίτες" Ι. Παναγιωτίδης, Κ. Βουλγαρίδης, Μ. Βαρσάμης, Δ. Ζαφειρόπουλος, Χ. Κουσουμβρής και Α. Θεοδωρόπουλος, ενώ είχαν προσέλθει για συμπαράστασή τους περίπου 10 - 12 ομοϊδεάτες τους.

Η δίκη των "χρυσαυγιτών" αναβλήθηκε λόγω ωραρίου και το απόγευμα της 16 Ιουνίου, όταν όλοι είχαν φύγει από τα δικαστήρια, οι "χρυσαυγίτες" επιτέθηκαν εναντίον του Δ. Κουσουρή και των δύο φίλων του σε καφετερία απέναντι από τα δικαστήρια. Στη μήνυση αναφέρουν ότι τους χτυπούσαν "με τα ρόπαλα, κυρίως στο κεφάλι, με φοβερή βιαιότητα και σαφή ανθρωποκτόνο πρόθεση". Συγκεκριμένα, ο Δ. Κουσουρής επισημαίνει ότι ενώ ήταν αιμόφυρτος στο έδαφος συνέχισαν να τον χτυπούν με τα ρόπαλα πάντοτε στο κεφάλι, με σαφή πρόθεση να τον αποτελειώσουν.

Σχετικά με τους δράστες της "Χρυσής Αυγής" διαβεβαιώνουν ότι ο ένας ήταν ο Α. Ανδρουτσόπουλος, αφού τον αναγνώρισαν από φωτογραφία του που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία". Παράλληλα, επισημαίνουν ότι μπορούν να διακριβωθούν από την προανάκριση και τα στοιχεία των άλλων δραστών καθώς:

  • Ο χρόνος της επίθεσης αποκλείει την πιθανότητα να διαπράχτηκε η εγκληματική απόπειρα από άλλους δράστες, αφού τα δικαζόμενα μέλη της "Χρυσής Αυγής" και οι συμπαραστάτες τους απωθήθηκαν από τα ΜΑΤ στις 4.30 το απόγευμα της Τρίτης, ενώ η επίθεση έγινε 40 λεπτά αργότερα.
  • Αυτόπτες μάρτυρες της επίθεσης που είχαν προηγουμένως δει τους δράστες στα κτίρια των δικαστηρίων, βεβαιώνουν ότι πρόκειται για την ίδια ομάδα.
  • Η επίθεση έγινε μόλις 100 μέτρα από τα δικαστήρια, γεγονός που δημιουργεί τη σίγουρη πεποίθηση ότι οι δράστες προέρχονται από αυτή την ομάδα που λίγο πριν βρισκόταν στο χώρο των δικαστηρίων.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να καταδικαστούν οι εγκληματίες ναζιστές της Χρυσής Αυγής (2020-09-05 00:00:00.0)
Σήμερα η εκδίκαση της έφεσης για την επίθεση των χρυσαυγιτών στο ΕΠΑΛ Λαγκαδά (2019-02-08 00:00:00.0)
Στοχοποιημένος ο Παύλος Φύσσας, τον έψαχνε η ναζιστική οργάνωση (2018-04-03 00:00:00.0)
Κοινός από παλιά ο τρόπος δράσης της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης (2017-12-19 00:00:00.0)
Μειώθηκε η ποινή του «Περίανδρου» (2009-03-13 00:00:00.0)
Ξεκίνησε στο Εφετείο η δίκη του «Περίανδρου» (2009-02-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ