Τρίτη 30 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
Σενάρια με... κατασκόπους

Κανένα επεισόδιο σύλληψης Ελλήνων ή άλλων ατόμων που να έχουν σχέση με Ελληνες, δεν έχει σημειωθεί στην περιοχή της Σμύρνης, διαβεβαιώνει κατηγορηματικά το ελληνικό προξενείο της Σμύρνης, σε σχέση με τα όσα δημοσιεύουν οι τουρκικές εφημερίδες, για δήθεν υπόθεση κατασκοπίας υπέρ της Ελλάδας. Ο πρόξενος Ανδρέας Φρυγανάς διαβεβαιώνει ότι οι ελληνικές αρχές δε γνωρίζουν τίποτα για την καταγγελλόμενη δήθεν "επ' αυτοφώρω" σύλληψη Τούρκων αξιωματικών που έδιναν πληροφορίες σε Ελληνες κατασκόπους.

Ο διευθυντής του γραφείου της εφημερίδας "Σαμπάχ" στην Αγκυρα, που συνήθως μεταφέρει τις απόψεις της ηγεσίας του τουρκικού Επιτελείου έγραψε το Σαββατοκύριακο: Ανδρες της "ελληνικής μυστικής υπηρεσίας πλησίασαν τους τρεις αξιωματικούς, με τους οποίους συνδέθηκαν" και μίλησε για "επ' αυτοφώρω" σύλληψη των κατηγορουμένων.

Η εφημερίδα έγραψε ότι τρεις αξιωματικοί της τουρκικής Αεροπορίας συνελήφθησαν στη Σμύρνη και θα δικαστούν σε στρατοδικείο με την κατηγορία της κατασκοπίας υπέρ της Ελλάδας.

Αντίθετα, η "Χουριέτ" γράφει ότι την υπόθεση της "κατασκοπίας", ανακάλυψε η σύζυγος ενός επισμηναγού - Μεχμέτ Μπαρούτ - που υποπτευόταν τις εξωσυζυγικές δραστηριότητες του άνδρα της. Ο επισμηναγός, που έχει απομακρυνθεί από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ήδη από τον περασμένο Δεκέμβρη, αρνείται τις κατηγορίες της κατασκοπίας και θεωρεί ότι την όλη υπόθεση έχει "στήσει" η σύζυγός του. Η "Σαμπάχ" γράφει ωστόσο ότι η τουρκική Αντικατασκοπία συνέλαβε και τους Ελληνες "επ' αυτοφώρω".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ