Τρίτη 7 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΚΩΝΙΑ
Διαμαρτυρία αγροτικών και ειδικευόμενων γιατρών

Κραυγή αγωνίας για τον πάσχοντα άνθρωπο αλλά και φωνή διαμαρτυρίας για τις συνθήκες εργασίας τους, αποτελεί η αναφορά των αγροτικών γιατρών του Νομού Λακωνίας προς το υπουργείο Υγείας και τη Νομαρχία Λακωνίας. Την αναφορά υπογράφουν αγροτικοί και ειδικευόμενοι γιατροί απ' τα πέντε Κέντρα Υγείας (Νεάπολης, Μολάων, Βλαχιώτη, Γυθείου, Αρεόπολης) και το Νοσοκομείο της Σπάρτης, και την κοινοποιούν προς τους κορυφαίους συνδικαλιστικούς φορείς των γιατρών.

Στην αναφορά τους οι αγροτικοί γιατροί επισημαίνουν την έλλειψη του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες στις τουριστικές περιοχές. Καθυστερεί η καταβολή των εφημεριών απ' το μήνα Γενάρη και σε ορισμένες περιπτώσεις απ' το Δεκέμβρη, με αποτέλεσμα τη δυσκολία στη διαβίωση των αγροτικών γιατρών λόγω των αναγκαίων εξόδων. Οι αγροτικοί γιατροί διαμαρτύρονται για τη μη καταβολή επιδόματος ενοικίου και τροφής - τη στιγμή που το υπόλοιπο προσωπικό παίρνει επίδομα τροφής - και θεωρούν παράλογη την αφαίρεση του επιδόματος ετοιμότητας στα άγονα εξωτερικά ιατρεία. Ακόμα οι αγροτικοί γιατροί επισημαίνουν την ανεπάρκεια στη μεταφορά ή διακομιδή ασθενών - κυρίως από το Νοσοκομείο Μολάων και το Κέντρο Υγείας Νεάπολης - λόγω έλλειψης οδηγών και υπογραμμίζουν ότι με το υπάρχον σύστημα διακομιδών που αποφάσισαν το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Σπάρτης και Μολάων δεν εξασφαλίζεται η ασφαλής και αξιοπρεπής επιστροφή των συνοδευόντων γιατρών στην υπηρεσία τους.

Επίσης, στην αναφορά σημειώνονται τα τεράστια προβλήματα που δημιουργούνται στη διεκπεραίωση του ιατρικού έργου και στην αντιμετώπιση του πάσχοντα ανθρώπου από τη μη πληρωμή των υπερωριών του παραϊατρικού προσωπικού ή από την έλλειψη ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού στα επαρχιακά νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας.

Και η αναφορά καταλήγει: "Απαιτούμε την άμεση λύση των προβλημάτων αυτών, που επιβαρύνουν το ήδη δύσκολο έργο μας, θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών και σε αμφισβήτηση το δικαίωμα όλων σε δημόσια και δωρεάν υγεία. Η κάθε αμέλεια ή καθυστέρησή σας μας αναγκάζει να προβούμε σε στάσεις εργασίας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ