Παρασκευή 10 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΧΤΕΣΙΝΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Οι κόκκινες σημαίες με τα σφυροδρέπανα, οι σημαίες του αγώνα, οι σημαίες του ΚΚΕ, ανέμισαν χτες στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά. Οι εργαζόμενοι της εργατούπολης από νωρίς είχαν μαζευτεί για να ακούσουν την ομιλία της Γενικής Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα.Τη φωνή του μοναδικού κόμματος, που μπορεί να τους κοιτά στα μάτια γιατί δεν έλειψε ποτέ από κανέναν αγώνα της εργατικής τάξης.

Πρώτη στάση της Αλέκας Παπαρήγα, προς την πλατεία Κοραή, έξω από το δημαρχείο, το μέρος όπου έχουν κατασκηνώσει για πάνω από ένα μήνα οι έκτακτοι υπάλληλοι, που από τη μία μέρα στην άλλη, με μια δικαστική απόφαση, σταμάτησε η μισθοδοσία τους και βρέθηκαν στον δρόμο, θύματα της γνωστής πολιτικής ομηρίας που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

"Βοηθήστε μας. Ψηφίστε στη Βουλή την τροπολογία που θα λύσει το πρόβλημά μας", ήταν το αίτημα των εργαζομένων προς την Γενική Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ.

"Για μας δεν είναι τίποτα να κάνουμε μεγάλη φασαρία στη Βουλή, αλλά αυτό δε φτάνει. Εμείς θα ψηφίσουμε την τροπολογία, αλλά αν εσείς δεν αντιδράσετε ακόμα πιο δυναμικά, να το ξέρετε, θα έρθουν ακόμα χειρότερες μέρες", ήταν η απάντηση και η υπόσχεση της Αλέκας Παπαρήγα, η οποία πρόσθεσε πως η κυβερνητική πολιτική είναι τέτοια, που θέλει να καταργήσει το θεσμό των μονίμων σε όλο τον δημόσιο τομέα και να επεκτείνει το θεσμό των εκτάκτων.Τη συγκέντρωση άνοιξε ο γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά του ΚΚΕ και μέλος της Γραμματείας της ΚΕ, Σήφης Κωτσαντής,ενώ, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν η υποψήφια νομάρχης Πειραιά Ελπίδα Παντελάκη,οι υποψήφιοι δήμαρχοι Πειραιά Π. Σαλπέας,Περάματος Γ. Πατσιλινάκος,Νίκαιας Βέρα Νικολαϊδου,Κερατσινίου Ελένη Παπαδοπούλου,Κορυδαλλού Ν. Θεμελής και Δραπετσώνας Ν. Μπεάζογλου,Σαλαμίνας Β. Λεμπέσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ