Πέμπτη 23 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προεκλογική αθλιότητα

"Το έργο της Ζεύξης Ρίου - Αντιρρίου είναι ορατό και χειροπιαστό"! Αυτά δήλωνε ο κ. Λαλιώτης την Κυριακή, που πέρασε, καθώς ο κ. Σημίτης, στραμμένος προς τις τηλεοπτικές κάμερες, εγκαινίαζε πανευτυχής τη... μακέτα της ζεύξης Ρίου - Αντιρρίου.

Δυο μέρες αργότερα συνεδρίασε η επιτροπή παρακολούθησης του Β Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης (ΚΠΣ) και πού νομίζετε ότι κατέληξε; Πρώτον, η απορροφητικότητα των κονδυλίων που αφορούν το έργο της Ζεύξης είναι μηδενική! Δεύτερον, και επειδή ακριβώς είναι μηδενική η απορροφητικότητα, τα σχετικά κονδύλια ύψους 115 εκατομμυρίων ECU "ανακατανεμήθηκαν" προς όφελος κάποιων άλλων έργων και η χρηματοδότηση του έργου της ζεύξης παραπέμπεται στο επόμενο ΚΠΣ!

Συμπέρασμα: Μέχρι να καταρτιστεί το νέο "πακέτο", και εφόσον τελικά δοθούν τα χρήματα, η κυβέρνηση έχει αρκετό χρόνο να... στήσει μερικές ακόμα φιέστες στο Αντίρριο και να... εγκαινιάσει ισάριθμες μακέτες! Αλλωστε, το ελάχιστο αίσθημα ντροπής, που θα μπορούσε να τους αποτρέψει από τέτοιες προεκλογικές αθλιότητες, το έχουν απολέσει εδώ και καιρό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ