Πέμπτη 23 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το υπαγόρευσαν κατά λέξη οι εφοπλιστές!

Αποκαλυπτικό έγγραφο του ΥΕΝ στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής!

Καθ' υπαγόρευση της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών συντάχθηκε και διαμορφώθηκε το νομοσχέδιο για την "Οργάνωση και Λειτουργία της Ναυτικής Εκπαίδευσης", όπως εξόφθαλμα αποδεικνύει και έγγραφο που κατατέθηκε χτες στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, όπου συζητήθηκε το εν λόγω νομοσχέδιο προκειμένου να εισαχθεί για συζήτηση στο Α Θερινό Τμήμα της Βουλής!

Συγκεκριμένα, σε έντυπο χαρακτηρισμένο "εσωτερικής διανομής" από το γραφείο του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, που υπογράφει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Αθανάσιος Τσουροπλής, και απευθύνεται προς τον πρόεδρο της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Γιάννη Λύρα, αναφέρεται η εξής παράγραφος: "... Το σύνολο σχεδόν των απόψεων που μας κατέθεσε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεώς σας έγινε αποδεκτό και ότι διάφορες διατάξεις του τελικού σχεδίου νόμου περιέχουν αυτούσιες ή κατά νόημα τις περισσότερες προτάσεις, εξαιρουμένων βεβαίως αυτών που είχαν καθαρά νομοτεχνικό χαρακτήρα"! Το έγγραφο αποστάλθηκε το Μάη, την περίοδο δηλαδή που καταρτιζόταν το νομοσχέδιο.

Να επισημάνουμε ότι το εν λόγω νομοθέτημα έχει επισύρει την αντίδραση των εργαζομένων στην Εμπορική Ναυτιλία, αφού το χαρακτηρίζουν "αυταρχικό" και "αναχρονιστικό". Ενδεικτική είναι η αναφορά που κατέθεσε η Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, στην οποία σημειώνεται πως "όχι μόνο διαιωνίζει την απαράδεκτη σημερινή κατάσταση, αλλά επεκτείνει παραπέρα αρνητικά χαρακτηριστικά της δομής και της λειτουργίας των ναυτικών σχολών"! Στο ίδιο υπόμνημα τονίζεται ότι το τελικό σχέδιο νόμου κινείται σε πιο αναχρονιστικές κατευθύνσεις από αυτό το σχέδιο το οποίο η ηγεσία του ΥΕΝ είχε αρχικά παραδώσει στους συνδικαλιστικούς φορείς των ναυτεργατών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ