Πέμπτη 23 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΔΥΕ
"Οχι" στη ΝΑΤΟική κυριαρχία

Τους εκβιασμούς και τις απειλές των "εταίρων" "φίλων" και "συμμάχων" επισημαίνει με ανακοίνωσή της η Παναθηναϊκή Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη.

Στην ανακοίνωσή της η ΠΕΔΥΕ σημειώνει ότι οι εκβιασμοί και οι απειλές έχουν περάσει πια στο προσκήνιο και τα πράγματα είναι ορατά:

"Η κυβέρνηση των ΗΠΑ και το γαλλογερμανικό διευθυντήριο είναι οι οργανωτές, οι εμπνευστές της ελληνοτουρκικής αντιπαράθεσης.

Ενδιαφέρονται για τη ροή των πετρελαίων και όχι για τον σεβασμό του διεθνούς συνοριακού καθεστώτος στο Αιγαίο. Αυτοί είναι που προωθούν τον διαμελισμό της Κύπρου και την πλήρη Νατοποίησή της".

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης υπογραμμίζεται ότι "οι ενταξιακοί διάλογοι για την Κύπρο αποκαλύπτονται ως μοχλός αποδοχής της διχοτομικής λύσης και εγκατάστασης νατοϊκών στρατευμάτων, ενώ το "θερμό" επεισόδιο είναι η δαμόκλειος σπάθη για την υποταγή στα κελεύσματα των ΗΠΑ και της ΕΕ".

Στην ανακοίνωσή της η ΠΕΔΥΕ επισημαίνει ακόμη ότι "ο φιλονατοϊκός δυναμισμός της επίσημης Ελλάδας, η νομιμοφροσύνη της στο ΝΑΤΟ, έφερε την πατρίδα μας στην τανάλια των εκβιασμών".

Η ανακοίνωση της ΠΕΔΥΕ καταλήγει, ζητώντας "εγρήγορση και αγώνα" για μια Κύπρο ενιαία, κυρίαρχη, ανεξάρτητη που θα είναι κοινή πατρίδα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ