Τρίτη 18 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προκλητικές δηλώσεις Τράπαλη

Τον... "ανήξερο" προσπαθεί να κάνει ο δήμαρχος της Νίκαιας, Β. Τράπαλης,με μία προκλητική δήλωσή του απ' αφορμή το χωριστό γιορτασμό της επετείου του Μπλόκου, αποτέλεσμα και αυτό της πολιτικής επίθεσης που εξαπέλυσε παραμονές των εκλογών στην υποψήφια δήμαρχο Βέρα Νικολαϊδου.

Ο δήμαρχος, στη δήλωσή του, λέει μεταξύ των άλλων και τα εξής απίθανα: Οτι μετά το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων, που "συναποφασίστηκε" με την ΠΕΑΕΑ, "δε μεσολάβησε τίποτα που να δικαιολογεί μια τέτοια απόφαση"! Μάλιστα, ζητάει και τα "ρέστα" λέγοντας ότι η επέτειος εμπλέκεται "σε μικροκομματικούς ανταγωνισμούς και προεκλογικές σκοπιμότητες"!

Στη συνέχεια κάνει λόγο περί "ενότητας" και προσθέτει ότι το Μπλόκο "δεν είναι κληρονομιά κάποιων "λίγων και εκλεκτών"" και ότι δεν "προσφέρεται ούτε για κομματικούς μονολόγους, πολύ δε περισσότερο ούτε για αντιπαραθέσεις επί δικαστικών ζητημάτων". Τέλος, επιτίθεται, εμμέσως πλην σαφώς, στους αντιστασιακούς, παρά τα περί "σεβασμού" και "τιμής" που υποτίθεται ότι επιδεικνύει προς αυτούς η σημερινή δημοτική αρχή, λέγοντας πως όσοι "ακολουθούν τον ολισθηρό δρόμο των διαχωρισμών, επιμένοντας να σύρουν γραμμές διχασμού, αναλαμβάνουν και τις ευθύνες των πράξεών τους απέναντι στην πόλη και τη συλλογική μνήμη της"!

Ο πρόεδρος της ΔΕ της ΠΕΑΕΑ Κοκκινιάς, Δ. Μαυράκης,σε δήλωσή του στο "Ρ" με αφορμή τη νέα πρόκληση του Β. Τράπαλη, τόνισε πως ο δήμαρχος ψεύδεται όταν λέει πως δε "μεσολάβησε τίποτα" και όταν προσπαθεί να πει ότι ο χωριστός γιορτασμός, ούτε λίγο - ούτε πολύ, δεν τιμά τους ήρωες του Μπλόκου. "Συμφωνήσαμε για το πώς θα γίνει η γιορτή. Εθεσε ορισμένα πράγματα που δε συμφωνήσαμε και μετά οι όροι μας γίνανε δεκτοί. Αιφνιδίως, όμως, τίθεται η Β. Νικολαϊδου σε αργία! Ο Β. Τράπαλης έκανε τα αδύνατα δυνατά για να αναβληθεί η δίκη. Εμείς τιμούμε τους νεκρούς. Είναι δικοί μας και δεν είναι του κ. Τράπαλη και της κλίκας του γιατί την Αντίσταση την έκανε ο κοκκινιώτικος λαός. Ας μη νομίζει ότι θα είμαστε ζυμάρι στα χέρια του όπως το επιχείρησε στις 7 του Μάρτη, στην επέτειο της μάχης της Κοκκινιάς".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ