Τετάρτη 26 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Στηρίζει τη ΝΑΣ η ΑΚΟΑ

Τη "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία" (ΝΑΣ) Μαγνησίας και τον υποψήφιο νομάρχη Αποστόλη Νάνο θα στηρίξει στις ερχόμενες εκλογές, η Ανανεωτική Κομμουνιστική και Οικολογική Αριστερά (ΑΚΟΑ), "στα πλαίσια μιας πολιτικής συμμαχίας εκφρασμένης και οργανωτικά μέσα από τη ΝΑΣ Μαγνησίας".

"Διατηρούμε την προγραμματική μας αυτοτέλεια, συγκροτούμε ένα αριστερό μέτωπο για την απόκρουση της "εκσυγχρονιστικής" ή όποιας άλλης δεξιάς πολιτικής, συμβάλλουμε στην ανάσχεση της νεοφιλελεύθερης επίθεσης και βοηθούμε στην ενίσχυση και στο συντονισμό κοινωνικών αντιστάσεων", επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΑΚΟΑ.

Οι επερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές - συνεχίζει - θα έχουν βαθύ πολιτικό χαρακτήρα. Θα αποτελέσουν ψήφο εμπιστοσύνης ή αποδοκιμασίας της πολιτικής που ακολουθεί σήμερα το ΠΑΣΟΚ. Οι εργαζόμενοι και οι λαϊκές τάξεις υφίστανται τις συνέπειες αυτής της πολιτικής, που είναι η διαρκής λιτότητα και η κατάργηση κοινωνικών κατακτήσεων.

Αναφορικά με το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης η ΑΚΟΑ επισημαίνει ότι η κρίση αντιπροσώπευσης βαθαίνει, η απόσταση των πολιτών από τη διαχείριση των προβλημάτων τους αυξάνει, οι αντιπροσωπευτικοί θεσμοί υποβαθμίζονται. "Οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς - υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση - καταθέτουμε σήμερα τη δική μας πρόταση για τους αυτοδιοικητικούς θεσμούς και προτείνουμε τη χάραξη μιας στρατηγικής στο σύνολο των πολιτικών ζητημάτων σε ολική αντίθεση προς τη σημερινή κρατική εξουσία και τα όποια "κεντροδεξιά" και "κεντροαριστερά διαχειριστικά σχήματα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ