Τετάρτη 26 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΡΟΔΟΠΗ
"Εβαλε χέρι" στο "Αλάν Τεπέ"

Την προκλητική παρέμβαση του μεγαλοεργολάβου Εφιεμτζόγλου να αναλάβει, κόντρα στη λαϊκή θέληση, τη διοργάνωση παραδοσιακής εκδήλωσης, καταγγέλλει η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία"

Την προκλητική παρέμβαση του μεγαλοεργολάβου Εφιεμτζόγλου να αναλάβει, κόντρα στη βούληση των κατοίκων και των θεσμικών οργάνων ορεινής περιοχής του νομού Ροδόπης, τη διοργάνωση παραδοσιακής πολιτιστικής εκδήλωσης, καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία" (ΝΑΣ). Με την κάλυψη βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ο μεγαλοεργολάβος αγνόησε την απόφαση κοινοτικών συμβουλίων της περιοχής να διοργανώσουν την καθιερωμένη παραδοσιακή εκδήλωση στο "Αλάν Τεπέ", και ανέλαβε ο ίδιος τη διοργάνωσή της, σε άλλο χώρο.

"Η επέμβαση αυτή, επισημαίνει η ΝΑΣ στην ανακοίνωσή της, έχει σαν στόχο να καπελώσει μια πολιτιστική δραστηριότητα αιώνων και να τη χρησιμοποιήσει, για να εξυπηρετήσει τα κερδοσκοπικά σχέδια του μεγαλοεργολάβου στην περιοχή. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Εφιεμτζόγλου, με την κάλυψη της πολιτείας, πραγματοποιεί ανάλογες παρεμβάσεις κόντρα στη λαϊκή θέληση". Και συνεχίζει:"Η εθνική υπόσταση είναι προσωπική υπόθεση. Υποστηρίζουμε την ανάδειξη και προβολή της λαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς, θεωρώντας τη διαφορετικότητα, πλούτο για την περιοχή".

Με αυτή τη θέση σαν οδηγό, η ΝΑΣ υπογραμμίζει ότι θα αγωνιστεί για την αναβάθμιση των λαϊκών πολιτιστικών δραστηριοτήτων στις περιοχές "Αλάν Τεπέ" και "Χίλια", καλώντας ταυτόχρονα τους εργαζόμενους να τις κάνουν δική τους υπόθεση και να απομονώσουν όσους επιδιώκουν να παίξουν τα δικά τους παιχνίδια, σε βάρος του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ