Τετάρτη 26 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κάνει τα δάση λατομεία ο Στέφ. Τζουμάκας!

Δημόσια δασική έκταση παρέδωσε ο υπουργός Γεωργίας Στέφ. Τζουμάκας για την κατασκευή και εκμετάλλευση λατομείου κοντά σε χιονοδρομικό κέντρο, παρά τις αντίθετες αποφάσεις του Νομαρχιακού Συμβουλίου, του δασάρχη και των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αυτό προκύπτει από προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας της Κοινότητας Βώλακα του νομού Δράμας,που ζητά να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η από 19 - 6 - 1998 απόφαση του υπουργού Γεωργίας, με την οποία χορηγήθηκε στον ιδιώτη Κ. Παπουτσή η έγκριση εκμετάλλευσης λατομείου στη θέση Ντεπελίνα ή Μικρή Κορυφή,μέσα σε δημόσιο δάσος, σε έκταση 81.784 τετραγωνικών μέτρων.

Οπως υποστηρίζει ο εκπρόσωπος της προσφεύγουσας κοινότητας, η υπουργική απόφαση εκδόθηκε παρά την προηγηθείσα άρνηση του δασάρχη Δράμας, ο οποίος στο σχετικό του έγγραφο αναφέρει ότι "το δάσος μαύρης πεύκης και οξιάς, που βρίσκεται στη θέση Μικρή Κορυφή, ασκεί προστατευτική επίδραση στα αβαθή εδάφη της περιοχής του χωριού και στα υπόγεια νερά που είναι λιγοστά εκεί". Αρνητική απάντηση στον υπουργό έδωσε και η περιφερειακή διευθύντρια του νομού Δράμας.

Στην προσφυγή της Κοινότητας Βώλακα αναφέρεται ότι ο υπουργός Γεωργίας, με την απόφασή του, παραβιάζει το άρθρο 24 του Συντάγματος και τις διατάξεις του Ν. 998/1979, "καθόσον, προκειμένου να ικανοποιήσει αίτημα ιδιώτη, επέτρεψε την εκμετάλλευση δημόσιας δασικής έκτασης, με ιδιαίτερη σημασία για τη χώρα ολόκληρη και κυρίως για τους κατοίκους του Βώλακα, περιφρονώντας αρνητικές αποφάσεις και εισηγήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να μην προχωρήσουν τα σχέδια για δημιουργία λατομείου στον Βώλακα (2022-07-22 00:00:00.0)
Αναδασωτέα τα παλιά λατομεία (2006-10-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ