Τετάρτη 26 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
Διεκδικούν... μετά μουσικής

Ξεκινούν μεθαύριο οι μουσικές και θεατρικές εκδηλώσεις του Δήμου και της Πανδημοτικής Επιτροπής Αγώνα. Στόχος να μην παραδοθούν στο μεγάλο κεφάλαιο η παραλία και οι χώροι του αεροδρομίου και της πρώην αμερικανικής βάσης

Την αγωνιστική του διάθεση να μετατραπούν η παραλία, ο χώρος του αεροδρομίου και της πρώην αμερικανικής βάσης σε οάσεις πρασίνου και αναψυχής, με την ανάγκη των κατοίκων σε ποιοτική ψυχαγωγία "παντρεύει", με τις εκδηλώσεις που ξεκινούν μεθαύριο, ο Δήμος Ελληνικού.Σε συνεργασία με την Πανδημοτική Επιτροπή Αγώνα για τη σωτηρία της παραλίας και του αεροδρομίου Ελληνικού, ο Δήμος φιλοξενεί, από την Παρασκευή έως τις 16 Σεπτέμβρη, δεκάδες καλλιτέχνες, για να ενώσουν όλοι μαζί τη φωνή τους και να πουν "όχι στην οικοπεδοποίηση και την κερδοσκοπική εκμετάλλευση των χώρων που μας ανήκουν". Για να πουν "ναι στην αξιοποίησή τους ως χώρους αναψυχής και πρασίνου".

"Το θέμα της παραλίας - σημειώνει ο δήμαρχος Ελληνικού, Κ. Κορτζίδης,σε γραπτή δήλωσή του που συνοδεύει το πρόγραμμα τον εκδηλώσεων - είναι στενά συνδεδεμένο με την τύχη του χώρου του αεροδρομίου, αλλά και του χώρου της πρώην αμερικανικής βάσης. Με όχημα την Ολυμπιάδα του 2004, κυβέρνηση και ιδιώτες αποσκοπούν στην εκμετάλλευση και των τελευταίων εστιών αναψυχής των εγκλωβισμένων πολιτών, με κεντρικό στόχο, οι μεν την εξυπηρέτηση, οι δε, το κέρδος. Οι φιλοδοξίες τους δεν μπορεί να είναι το μέλλον των παιδιών μας".

Στο ίδιο σημείωμα, ο Κ. Κορτζίδης καταλήγει: "Ο δήμος Ελληνικού μαζί με την Πανδημοτική Επιτροπή Αγώνα, τους Δήμους Αργυρούπολης, Αλίμου και Γλυφάδας, τη Νομαρχία Πειραιά και το ΤΕΕ διατρανώνουν προς όλους, την αμετάκλητη απόφασή τους να μετατραπούν οι χώροι σε τόπους πράσινου και αναψυχής για όλους τους πολίτες του Λεκανοπεδίου".

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που ξεκινούν στις εννιά το βράδυ, έχει ως εξής:

  • Παρασκευή 28/8, στο χώρο της πρώην Αμερικανικής Βάσης Ροκ Φεστιβάλ με τα Υπόγεια Ρεύματα.Θα συμμετέχουν και μικρότερα σχήματα.
  • Σάββατο 29/8, στο χώρο της πρώην Αμερικανικής Βάσης Ροκ Φεστιβάλ με τους Συνήθεις Υποπτους.Θα συμμετέχουν και μικρότερα σχήματα.
  • Τετάρτη 2/9, στο Ανοιχτό Θέατρο Χαλδείας, Καραγκιόζης, Θέατρο Σκιών του Κυριάκου Δεσύλλα, Μαριονέτες "Η Χρυσομαλλούσα Γοργόνα".
  • Σάββατο 5/9, στην παραλία Ελληνικού συναυλία του Λουκιανού Κηλαηδόνη και των Blues Family.
  • Κυριακή 6/9, στο ανοιχτό Θέατρο Χαλδείας το Θέατρο Καισαριανής θα παρουσιάσει την κωμωδία του Νικ. Λάσκαρη, "Μαλλιά Κουβάρια".
  • Τετάρτη 9/9, στο ανοιχτό Θέατρο Χαλδείας παιδικό Θέατρο με την παράσταση "Τουραντό" της Παιδικής Αυλαίας του Γιάννη Καλατζόπουλου.
  • Παρασκευή 11/9, στο Ανοιχτό Θέατρο Χαλδείας το Θεατρικό Εργαστήρι του δήμου Βύρωνα θα παρουσιάσει τον "Πλούτο" του Αριστοφάνη.
  • Σάββατο 12/9, στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης συναυλία του Χρήστου Νικολόπουλου.
  • Δευτέρα 14/9, στο ανοιχτό Θέατρο Χαλδείας το Θεατρικό Εργαστήρι του δήμου Αγίου Δημητρίου θα δώσει παράσταση Καραγκιόζη του Γ. Χριστόπουλου με ηθοποιούς.
  • Τετάρτη 16/9, στο Ανοιχτό Θέατρο Χαλδείας το Θεατρικό Εργαστήρι του δήμου Αργυρούπολης θα παρουσιάσει τη "Φαύστα" του Μποστ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ