Τετάρτη 26 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Πλατιά επιτροπή στήριξης των αγωνιστικών συνδυασμών

Να στηρίξει τους αγωνιστικούς συνδυασμούς της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" και της "Ενωτικής Αγωνιστικής Δημοτικής Κίνησης", καλεί το γιαννιώτικο λαό η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων, Συνταξιούχων και Αυτοκινητιστών

"Για ένα μέλλον που θα μας ανήκει". Μ' αυτό το σύνθημα η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων, Αυτοκινητιστών και Συνταξιούχων του Νομού Ιωαννίνων για τη στήριξη των συνδυασμών της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" και της "Ενωτικής Αγωνιστικής Δημοτικής Κίνησης" καλεί το λαό και τους εργαζόμενους της περιοχής να καταψηφίσουν στις επερχόμενες εκλογές τη σημερινή Δημοτική και Νομαρχιακή Αρχή που συναινούν στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική.

"Οι εκλογές αυτές έχουν έντονο πολιτικό χαρακτήρα, τονίζει στη διακήρυξή της η Επιτροπή Πρωτοβουλίας. Τα τοπικά προβλήματα είναι συνδεδεμένα στενά με τα γενικότερα και η λύση τους με τη συνολική πορεία της χώρας. Τόσο εμείς οι επαγγελματοβιοτέχνες, οι έμποροι, οι συνταξιούχοι και οι αυτοκινητιστές, όπως και ολόκληρος ο λαός, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια επικίνδυνη κυβέρνηση, υποταχτική στις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου, στις εντολές της Ευρωπαϊκής Ενωσης και στους άγριους νόμους της επικράτησης του "δίκιου" του ισχυρού".

Εξηγώντας πώς η πολιτική αυτή εκφράστηκε στο Δήμο και το Νομό Ιωαννίνων, η Επιτροπή Πρωτοβουλίας τονίζει ότι η Δημοτική Αρχή προχώρησε σε μια "καταιγίδα" από φόρους, με τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας και των άλλων παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Οι ίδιοι φορομπήχτες γύρισαν την πλάτη στους αγώνες των επαγγελματοβιοτεχνών και αρνήθηκαν να υιοθετήσουν μια σειρά προτάσεις - αιτήματα του συνδικαλιστικού κινήματος. Αρνήθηκαν να διεκδικήσουν τους παρακρατημένους, υπέρ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πόρους. Δε διαμαρτυρήθηκαν, ούτε καν φραστικά, για την επέκταση του δημοτικού φόρου 2% επί των ακαθάριστων εσόδων σε όλα τα καταστήματα - όπως προβλέπεται με τον "Καποδίστρια".

Η δε Νομαρχιακή Αρχή, ως ένθερμος υποστηριχτής του "κοινωνικού διαλόγου", είναι από τις πρώτες που προχώρησαν στη δημιουργία της Οικονομικής Κοινωνικής Επιτροπής στο νομό. "Η Νομαρχιακή Αρχή των Ιωαννίνων- επισημαίνεται στη διακήρυξη - θιασώτης της "ελεύθερης αγοράς", εξήγγειλε τη δημιουργία διασυνοριακού εμπορευματικού κέντρου στην Κακαβιά, για τη διευκόλυνση του διεθνούς κεφαλαίου. Την ίδια ώρα, δεν αποδέχτηκε το αίτημα των επαγγελματοβιοτεχνών να λειτουργούν τα σούπερ μάρκετ σύμφωνα με το ωράριο της τοπικής αγοράς".

Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας καλεί το λαό των Ιωαννίνων να ψηφίσει με βασικό κριτήριο τη στάση των υποψηφίων απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ και τα οξυμένα προβλήματά του. Να ψηφίσει τους αγωνιστικούς ενωτικούς συνδυασμούς της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας", με υποψήφιο νομάρχη τον Βασίλη Σιούτη και της "Ενωτικής Αγωνιστικής Δημοτικής Κίνησης" με υποψήφια δήμαρχο την Μαίρη Παντελή."Η υπερψήφιση των αγωνιστικών συνδυασμών θα συμβάλει στην πλατιά ενότητα των εργαζομένων, των επαγγελματοβιοτεχνών και μικρεμπόρων, των αγροτών, των ανθρώπων του πνεύματος και της τέχνης, των γυναικών και της νεολαίας, της συντριπτικής πλειοψηφίας του γιαννιώτικου λαού, ενάντια στη συντηρητική πολιτική, που θέλει την Τοπική Αυτοδιοίκηση διαχειριστή των μεγαλοσυμφερόντων", καταλήγει η Επιτροπή Πρωτοβουλίας στη διακήρυξή της.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Υποψήφιοι νομάρχες των αγωνιστικών συνδυασμών συνεργασίας (2006-10-03 00:00:00.0)
Συσκέψεις ΕΒΕ και γυναικών (2002-08-24 00:00:00.0)
Συσπείρωση πολιτών στη «Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση» (2002-06-12 00:00:00.0)
Συλλαλητήρια καταδίκης στη βάρβαρη επίθεση (2002-03-30 00:00:00.0)
Υποψήφιος νομάρχης ο Αποστόλης Τασούλας (2002-03-12 00:00:00.0)
Δημοτικές - νομαρχιακές εκλογές (1998-05-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ