Τετάρτη 30 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Στείλετε στο β' γύρο τους αγωνιστικούς συνδυασμούς

Σε περιοδεία που πραγματοποίησε, χτες το απόγευμα στη Ν. Ιωνία, συνοδευόμενη από τον υποψήφιο δήμαρχο Παναγιώτη Τσουκαλά, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κάλεσε τους κατοίκους να δώσουν ψήφο αντίστασης και προοπτικής, ενάντια στη νεοφιλελεύθερη πολιτική της ΟΝΕ

Να ψηφίσουν τους υποψήφιους δημάρχους και νομάρχες που στηρίζει το ΚΚΕ, οι οποίοι θέλουν και μπορούν να αντιπαλέψουν τα γενικότερα προβλήματα και να υπερασπίσουν τα λαϊκά συμφέροντα, κάλεσε τους πολίτες της χώρας από τη Ν. Ιωνία, όπου περιόδευσε χτες το απόγευμα, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.Γιατί οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες που στηρίζει το ΚΚΕ στις νομαρχίες και τους δήμους δεν πρόκειται να γίνουν μάνατζερ της κυβέρνησης και των επιχειρηματιών, αλλά θα αγωνίζονται για τα προβλήματα των λαϊκών στρωμάτων. Και είναι στο χέρι των λαϊκών στρωμάτων, στις 11 Οκτώβρη να στείλουν τους συνδυασμούς που στηρίζει το ΚΚΕ στο δεύτερο γύρο, ώστε να υπάρξει δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε διαφορετικές πολιτικές την Κυριακή 18 Οκτώβρη, υπογράμμισε η Αλ. Παπαρήγα.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν ξεκινήσει την περιοδεία της σε καταστήματα στο κέντρο της Ν. Ιωνίας, συνοδευόμενη από τον υποψήφιο δήμαρχο Παναγιώτη Τσουκαλά,επικεφαλής της "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΙΩΝΙΑΣ" και άλλους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, σε δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους στα γραφεία της ΚΟΒ Ν. Ιωνίας του ΚΚΕ τόνισε, ανάμεσα στα άλλα, για τις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές:

"Οι υποψήφιοι και υποψήφιες που στηρίζει το ΚΚΕ δεν είναι μόνο ικανοί και εργατικοί, είναι πάνω απ' όλα αποφασισμένοι να μη τους βάλει στο χέρι η κυβέρνηση και οι επιχειρηματίες, που θησαυρίζουν μέσα από τα διάφορα τοπικά έργα. Οι υποψήφιοι και υποψήφιες που στηρίζει το ΚΚΕ στις νομαρχίες και στους δήμους δεν πρόκειται να γίνουν ούτε μάνατζερ της κυβέρνησης ούτε των επιχειρηματιών. Δε θα αφήσουν τη νομαρχία και το δήμο τους να μετατραπεί σε μεσιτικό ή διαφημιστικό γραφείο της κυβέρνησης και της ΕΕ".

Να πληρώσει η κυβέρνηση

"Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει ένα μάθημα, να πληρώσει για την πολιτική που ακολούθησε, και γενικότερα αλλά και ειδικότερα, απέναντι στην Πρωτοβάθμια και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Πρέπει να πληρώσει για την τρομοκρατική και παραπλανητική της προπαγάνδα περί μονόδρομων και εκσυγχρονισμού. Μόνο που πρέπει να πληρώσει χάνοντας δήμους και νομαρχίες από ψηφοδέλτιο που την αντιμάχεται, ανοιχτά και καθαρά, στην ουσία της στρατηγικής της και όχι σε θέματα τακτικής και διαδικασίας.

Είναι στο χέρι των λαϊκών στρωμάτων, στις 11 Οκτώβρη να φέρουν τους συνδυασμούς που στηρίζει το ΚΚΕ στο δεύτερο γύρο, ώστε να υπάρξει δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε διαφορετικές πολιτικές την Κυριακή 18 Οκτώβρη.

Κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους όσοι ισχυρίζονται ότι στις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές κρίνεται η ικανότητα και η θέληση της νομαρχιακής και δημοτικής αρχής να πραγματοποιήσει ορισμένα τοπικά έργα, από το αν προσφέρει "άρτον και θεάματα".

Δεν είμαστε στη 10ετία του '60, του '70, του '80. Τώρα τα κριτήρια και οι απαιτήσεις απέναντι στη Νομαρχιακή και Πρωτοβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να αλλάξουν. Να αρθούν στο ύψος των σημερινών περιστάσεων, να προσαρμοστούν στα προβλήματα που γεννά η νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ.

Οσοι και όσες λένε ότι μπορούν να χαράζουν τοπική πολιτική χωρίς να τοποθετούνται, χωρίς να αντιστέκονται στην κυβερνητική πολιτική και στις επιλογές της ΟΝΕ, λένε ψέματα, για να αρπάξουν την ψήφο, να τη χρησιμοποιήσουν ως άλλοθι, να κρατήσουν το λαό σε βαθιά ύπνωση και άγνοια, σε παθητικότητα και μοιρολατρία".

Αλλα κριτήρια

"Τώρα πια, μπροστά στα προγράμματα "σύγκλισης", στα αντιδραστικά, νεοφιλελεύθερα μέτρα της ΟΝΕ και του ΕΥΡΩ, οι τοπικές αρχές κρίνονται από τη στάση και τα έργα τους στο πρόβλημα της ανεργίας και της αναδουλιάς, της χρεοκοπίας των ασφαλιστικών ταμείων και των νοσοκομείων. Κρίνονται από τη στάση τους στο πρόβλημα της λιτότητας μισθών και συντάξεων, μπροστά στον κίνδυνο της χρεοκοπίας χιλιάδων μικρομεσαίων. Κρίνονται από τη στάση τους στις ιδιωτικοποιήσεις της ΕΥΔΑΠ, του ΟΤΕ και της ΔΕΗ, της ΕΑΣ, της "Ολυμπιακής Αεροπορίας", των λιμανιών και των αεροδρομίων.

Ικανός και τίμιος δήμαρχος και νομάρχης, άνδρας ή γυναίκα, είναι αυτός ή αυτή που έχει κάνει επιλογή να αντισταθεί στην αρπαγή των εργατικών λαϊκών κατακτήσεων. Ικανός και τίμιος, νοικοκύρης και αποτελεσματικός είναι αυτός που δεν πειθαρχεί στις εντολές της κυβέρνησης να παραδώσει τις κοινωνικές υπηρεσίες στους επιχειρηματίες, αρνείται να βάλει φόρους. Είναι αυτός που διεκδικεί και φροντίζει για την οργάνωση των λαϊκών αγώνων, και όχι αυτός που ξημεροβραδιάζεται μοιράζοντας ρουσφέτια και εξαγοράζοντας τη σιωπή των δημοτών με ρουσφέτια και παχιά λόγια".

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεων της Αλ. Παπαρήγα παραβρίσκονταν και ο επίτιμος δήμαρχος Ν. Ιωνίας Γιάννης Δομνάκης,που έγραψε ιστορία στα δημοτικά πράγματα της πόλης και, τώρα, βρίσκεται στο πλευρό του υποψήφιου δημάρχου Παναγιώτη Τσουκαλά για να συνεχίσει το έργο του για το καλό της πόλης.

Οπως ήταν αναμενόμενο, στην προσφυγομάνα Ν. Ιωνία, όπου οι κομμουνιστές έχουν ιδιαίτερους αγωνιστικούς δεσμούς με την πόλη και τους κατοίκους της, η Αλέκα Παπαρήγα ήταν παντού ευπρόσδεκτη και όλοι είχαν να πουν το δικό τους λόγο για τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργεί η αντιλαϊκή πολιτική, για τους αγώνες των κομμουνιστών για τα γενικότερα προβλήματα των εργαζομένων, των επαγγελματιών και βιοτεχνών, για τα προβλήματα της πόλης τους και τους αγώνες των κομμουνιστών μαζί με τους κατοίκους για την αντιμετώπισή τους, ιδιαίτερα επί δημαρχίας του Γιάννη Δομνάκη.

Η Αλέκα Παπαρήγα επισήμανε στους συνομιλητές της πως στις εκλογές αυτές πρέπει να βλέπουν μπροστά, να ψηφίσουν τους υποψηφίους δημάρχους και νομάρχες που στηρίζει το ΚΚΕ - και στη Ν. Ιωνία τον υποψήφιο δήμαρχο Παναγιώτη Τσουκαλά, επικεφαλής της "Δημοκρατικής Προοδευτικής Ιωνίας" - γιατί μπορούν να αντισταθούν στα γενικότερα αντιλαϊκά μέτρα και να αγωνιστούν μαζί με τις λαϊκές δυνάμεις για τη λύση των προβλημάτων τους, της ανεργίας και υποαπασχόλησης, της φορο-ληστείας, για έργα υπέρ των δημοτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ