Τετάρτη 30 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο ... συνεπής ασφαλισμένος και η ασυνεπής κυβέρνηση!

Ευκαιρία για ένα ακόμα "ρεσιτάλ" απαρίθμησης του κυβερνητικού έργου, βρήκε ο υπουργός Εργασίας Μ. Παπαϊωάννου προχτές, στα εγκαίνια εγκαταστάσεων του ΙΚΑ και του ΟΑΕΔ στο Νομό Αχαϊας. Συνδυάζοντας αυτά που έγιναν, με αυτά που πρόκειται να γίνουν και εκείνα που θα "ήθελε" η κυβέρνηση να κάνει, ο υπουργός προχώρησε και σε κάποιες γενικές εξαγγελίες, πολύ πρόσφορες ιδίως σε μια προεκλογική περίοδο.

Ετσι, σημείωσε ότι θα "αποκατασταθεί" η αδικία που επέφεραν οι νόμοι της ΝΔ στους ασφαλισμένους, ειδικότερα όσον αφορά τα κατώτατα όρια συντάξεων αναπηρίας για τους ασφαλισμένους μετά την 1.1.93. Ο υπουργός δεν αναφέρθηκε βεβαίως στο περιεχόμενο της "αποκατάστασης", ωστόσο τα συμπεράσματα μπορούν να βγουν αβίαστα, αφού η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όχι μόνο αρνήθηκε με επιμονή να καταργήσει τους αντιασφαλιστικούς νόμους της ΝΔ, αλλά και προχωρεί στο νομοθετικό της έργο σε ακόμα χειρότερη κατεύθυνση.

Αλλά ο υπουργός Εργασίας έκανε αναφορά και στο νομοσχέδιο για το "μίνι" ασφαλιστικό, που σύντομα αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή. Είπε λοιπόν, γενικά και αόριστα, ότι "το κόστος των αλλαγών δε θα το πληρώσει ο συνεπής ασφαλισμένος", αλλά ότι "θα βγει μέσα από το ίδιο το σύστημα". Ισως να εννοεί ότι θα προκύψει από την εισαγωγή της περιουσίας των ταμείων στον τζόγο του Χρηματιστηρίου, ίσως κάτι άλλο. Σύντομα θα το μάθουμε...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ