Τετάρτη 30 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πανορθόδοξο συνέδριο στη Σόφια

Αρχίζει αύριο στη Σόφια το Οικουμενικό Συνέδριο των Ορθοδόξων Εκκλησιών,υπό την προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου,ο οποίος έφθασε χτες στη βουλγάρικη πρωτεύουσα.

Ο Πατριάρχης, σε δηλώσεις του κατά την άφιξή του, εξέφρασε την ελπίδα το πανορθόδοξο συνέδριο να βοηθήσει να ξεπεραστεί η κρίση, που απειλεί την ενότητα της βουλγάρικης Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών στον καθεδρικό ναό της Σόφιας "Αλεξάντερ Νιέφσκι". Ο Βαρθολομαίος έφτασε συνοδευόμενος από τον Πατριάρχη της Ρουμανίας Θεόκτιστο και τον Αρχιεπίσκοπο της Αλβανίας Αναστάσιο. Νωρίτερα στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας προσήλθαν ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Πέτρος ο Ζ και ο Αρχιεπίσκοπος της Κύπρου Χρυσόστομος. Το απόγευμα αναμενόταν η άφιξη του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλου και του Πατριάρχη Ρωσίας Αλεξίου. Συνολικά 7 Πατριάρχες και περισσότεροι από 20 ανώτατοι κληρικοί αναμένεται να λάβουν μέρος στο πανορθόδοξο συνέδριο στη Σόφια, όπου το κύριο θέμα αναμένεται να είναι η συσπείρωση της ενότητας της βουλγαρικής Εκκλησίας και της Ορθοδοξίας στον κόσμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ