Τετάρτη 30 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ"
Χωρίς κοινωνικό λειτουργό!

Με "ψίχουλα" και χωρίς κοινωνικό λειτουργό εφαρμόζεται, από την άνοιξη, στην Ηλιούπολη το πρόγραμμα για τους ανήμπορους ηλικιωμένους "Βοήθεια στο Σπίτι". Επίσης, δεν έχει γίνει καταγραφή των ηλικιωμένων κατοίκων της Ηλιούπολης που χρήζουν βοηθείας.

Επί τρία χρόνια, το πρόγραμμα θα χρηματοδοτείται με 10 εκατομ. δραχμές από το υπουργείο Υγείας - Πρόνοιας και με άλλα 10 εκατομ. δραχμές από το Δήμο Ηλιούπολης. Το ποσό που καταβάλλει το υπουργείο καλύπτει τη μισθοδοσία της νοσηλεύτριας και της οικιακής βοηθού. Καθώς δεν υπάρχει κοινωνική λειτουργός, οι ανάγκες καλύπτονται από το Α ΚΑΠΗ Ηλιούπολης. Ο δήμος επιβαρύνεται με τα λειτουργικά έξοδα.

Το πρόγραμμα εξυπηρετεί 23 ηλικιωμένους στην Ηλιούπολη, εκ των οποίων μόνο έξι άτομα δέχονται οικιακή βοήθεια και πέντε άτομα νοσοκομειακή βοήθεια. Οι υπόλοιποι 12 ηλικιωμένοι, που υποτίθεται ότι είναι στο πρόγραμμα, εξυπηρετούνται μετά από τηλεφωνικές κλήσεις. Σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα από την εφαρμογή του δεν έχουν ακόμη παρουσιαστεί επίσημα.

Οσον αφορά τα ΚΑΠΗ, υπάρχουν τρία στην Ηλιούπολη, εκ των οποίων τα δύο στεγάζονται σε ισόγεια πολυκατοικιών. Αυτό που επισκέφθηκε χτες ο πρωθυπουργός θεμελιώθηκε επί δημαρχίας Δ. Κιντή και εγκαινιάστηκε από τον σημερινό δήμαρχο Θ. Γεωργάκη.Τα λειτουργικά έξοδα των τριών ΚΑΠΗ "καλύπτονται" εξ ολοκλήρου από το δήμο. Ετσι, ο θεσμός που αρχικά είχε "αγκαλιαστεί" από το κράτος, τα τελευταία οχτώ χρόνια συρρικνώνεται αντί να επεκτείνεται. Χαρακτηριστικό είναι ότι μέχρι πέρσι δεν υπήρχαν κλιματιστικά μηχανήματα στις αίθουσες των ΚΑΠΗ. Επίσης, οι ηλικιωμένοι που επισκέπτονται τα ΚΑΠΗ της Ηλιούπολης πληρώνουν όχι μόνο τον καφέ τους, αλλά και 1.000 δραχμές συνδρομή για να παραβρεθούν σε συνεστιάσεις που διοργανώνει ο σημερινός δήμαρχος Θ. Γεωργάκης προκειμένου να προβληθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ