Τετάρτη 30 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χορτάσαμε από υποσχέσεις και εγκαίνια

Ανακοίνωση της Συμπαράταξης "Δημοκρατική Ενότητα - Κίνηση Πολιτών"

Εγκαταλειμμένο από την απερχόμενη Δημοτική Αρχή Ηλιούπολης είναι το ΚΑΠΗ της περιοχής. Το κράτος, με την πολιτική λιτότητας που ακολουθεί η κυβέρνηση, έπαψε να στηρίζει οικονομικά το θεσμό αυτό. Η λειψή χρηματοδότησή του από το δήμο έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση των υπηρεσιών και το τέλος της επέκτασής του.

"Αραγε, τι έχει να προσθέσει η επίσκεψη αυτή του πρωθυπουργού στους Ηλιουπολίτες και ειδικότερα στους απόμαχους της εργασίας;", αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Συμπαράταξη "Δημοκρατική Ενότητα - Κίνηση Πολιτών"."Μήπως να υποδείξει στην απερχόμενη διοίκηση του Δήμου πώς πρέπει να συμπεριφέρεται ως επιχειρησιακός μηχανισμός, με το δήμαρχο στο ρόλο του μάνατζερ; Να ενισχύσει τα δήθεν "φιλολαϊκά κοινωνικά προγράμματα", όπως ο εμπαιγμός και η κοροϊδία με τη "βοήθεια στο σπίτι"; Να εγκαινιάσει ξανά την πρωτοτυπία του Ιδρύματος της "Αγίας Ταβιθά", όπου πρόσβαση θα έχουν μόνον οι έχοντες και οι κατέχοντες; Να ενισχύσει πολιτικά τον απερχόμενο δήμαρχο, συμμετέχοντας σε προεκλογικές σκοπιμότητες και τρικ της τελευταίας στιγμής;". Η Συμπαράταξη "Δημοκρατική Ενότητα - Κίνηση Πολιτών" τονίζει ότι οι Ηλιουπολίτες έχουν χορτάσει από υποσχέσεις και εγκαίνια και εκείνο που προβάλλουν δυναμικά είναι:

  • Η αντίθεση στην προωθούμενη ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών υπηρεσιών.
  • Η αναβάθμιση των ΚΑΠΗ και η ίδρυση νέων με προτεραιότητα σε περιοχές με οξυμένα κοινωνικά προβλήματα και σε κατάλληλα κτίρια, με αίθριους χώρους και εύκολη προσπέλαση.
  • Η οικονομική στήριξη του θεσμού από το κράτος, η στελέχωση με επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό για την ομαλή λειτουργία τους και επαναφορά της συμμετοχής στη διοίκηση από τους εκπροσώπους των συνταξιούχων.
  • Η αντίσταση στην επίθεση που δέχονται οι ανάγκες της καθημερινότητας του δημότη και στη μεταφορά των "αρμοδιοτήτων" στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, χωρίς την κρατική χρηματοδότηση.
  • Το ξεσκέπασμα εκείνων, που προσπαθούν να μετατρέψουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε μηχανισμό, όπου θα εξυπηρετούνται τα σχέδιά τους με ευκολία και χωρίς κόστος.
  • Η καταδίκη των κυβερνητικών επιλογών και των εντολοδόχων της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που σκοπεύουν να δημιουργήσουν έναν φορομπηχτικό μηχανισμό σε βάρος του δημότη.
  • Η απομόνωση των σχεδίων, με τα οποία θέλουν να μετατρέψουν τους δήμους σε επιχειρήσεις να πουλάνε έργα και υπηρεσίες, πολιτισμό, παιδεία, πρόνοια και υγεία, με υποταγμένους δημοτικούς άρχοντες και πλειοψηφίες που έχουν ως προοπτική την ισοπέδωση των κεκτημένων του λαού μας.

"Η στήριξη με δυναμική ψήφο και συνέπεια της Συμπαράταξης στις εκλογές της 11ης Οκτώβρη 1998 - καταλήγει η ανακοίνωση - θα δώσει τη δυνατότητα επιλογής μιας Δημοτικής Αρχής, που θα διατηρεί στην πράξη την άμεση δημοκρατία, την αυτοτέλεια και το κύρος της και θα είναι ζωτικός χώρος συσπείρωσης και ανάδειξης των λαϊκών αναγκών".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ταμπούρλο στην πλάτη των δημοτών (1998-12-09 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1998-10-11 00:00:00.0)
Συγκέντρωση - πρόκριμα για την Κυριακή (1998-10-10 00:00:00.0)
Στις αγωνιστικές δυνάμεις η διοίκηση του δήμου (1998-10-04 00:00:00.0)
Αυτοδιοίκηση για το λαό (1998-08-30 00:00:00.0)
Η ψήφος, όπλο καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής (1998-07-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ