Πέμπτη 1 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Χτύπησε νεολαίο που κολλούσε αφίσες!

Η "Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία Συκεών Θεσσαλονίκης" καταγγέλλει τη βάρβαρη επίθεση σε βάρος αφισοκολλητή της παράταξης που έγινε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. Πρωταγωνιστής του επεισοδίου είναι ο Γ. Θωμόγλου, υπεύθυνος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Συκεών, που, ενοχλημένος φαίνεται από το περιεχόμενο της αφίσας, έβρισε και χτύπησε τον νεολαίο Χρ. Λεβεντίδη. Η "Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία" σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι "η σκόπιμη αυτή ενέργεια θυμίζει άλλες εποχές, που είναι καταδικασμένες στη συνείδηση του λαού".

Τάισμα και πότισμα για ψήφο!

Εκατό άτομα τάισε και πότισε προχτές το βράδυ σε γνωστή ταβέρνα του Κορυδαλλού, στα πλαίσια της προεκλογικής του εκστρατείας στο συγκεκριμένο δήμο, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον "πράσινο" συνδυασμό του Στ. Χρήστου και συνδικαλιστικό στέλεχος της ΠΑΣΚΕ στα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Σε "άκομψη" ερώτηση συνδαιτυμόνων περί των οικονομικών του, η απάντηση ήταν ότι τον ενίσχυσαν με έρανο οι συνάδελφοί του στο ναυπηγείο..!

Αξιος, άξιος! Σ' ένα τόσο πια δημοφιλές στέλεχος τού πρέπει και δεύτερο δημόσιο αξίωμα... Εξάλλου, εκτός από δημοφιλές, είναι και δοκιμασμένο στα σκληρά χαρακώματα του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Γκάλοπ "αντ' άλλων"...

Νίκη από τον πρώτο γύρο των εκλογών, με ποσοστό άνω του 52%, του νυν και υποψήφιου νομάρχη του ΠΑΣΟΚ στα Τρίκαλα, Στεφ. Πατραμάνη, φαίνεται να δείχνει ένα γκάλοπ της "ΚΑΠΑ RESEARCH ΑΕ", που μεταδόθηκε από τον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό "ΖΥΓΟΣ FM - 100" και δημοσιεύτηκε στην τοπική εφημερίδα "Διάλογος". Το γκάλοπ αυτό "πάσχει" ουσιαστικά και τυπικά, διότι:

  • Πρώτον, διενεργήθηκε στις αρχές του περασμένου Ιούλη - αφορούσε, κυρίως, στη διερεύνηση της ιεράρχησης κοινωνικών προβλημάτων που κάνουν οι πολίτες και δευτερευόντως στην επιρροή πολιτικών προσώπων για τις εκλογές - κι από τότε πέρασε πολύς καιρός.
  • Δεύτερον, τα ερωτήματα για πολιτικά πρόσωπα δεν αναφέρονταν σε όλους τους υποψήφιους νομάρχες, αλλά γενικώς και αορίστως "ποιον από τους παρακάτω θα ψηφίζατε για νομάρχη".
  • Τρίτον, στα πρόσωπα αυτά δεν υπήρχε ο υποψήφιος της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας", Θεοδ. Τσέργας - αν και η υποψηφιότητά του ήταν γνωστή από το Μάρτη - κι αντ' αυτού αναφερόταν το όνομα της Ελένης Κουτούπα, στελέχους του ΚΚΕ, το οποίο - όπως αναφέρει η εταιρία - το πήραν από μια τοπική εφημερίδα.

...δημοσιεύτηκε παράνομα...

Το γκάλοπ "πάσχει" και ποινικά, καθώς:

  • Δημοσιεύτηκε 14 μέρες πριν τις εκλογές, παρά τη σχετική απαγόρευση του νόμου.
  • Βγήκε στη δημοσιότητα με ευθύνη - και την υπογραφή - της "Ενότητας για τη Νομαρχιακή Αναγέννηση" (ΕΝΑ), την παράταξη, δηλαδή, του Στεφ. Πατραμάνη, χωρίς την άδεια της εταιρίας δημοσκοπήσεων που το διενήργησε και, μάλιστα, παρουσιάστηκε ότι έγινε κατά παραγγελία της παράταξης του ΠΑΣΟΚ, ενώ η εταιρία λέει πως διενεργήθηκε αποκλειστικά για λογαριασμό της, στα πλαίσια σφυγμομετρήσεων ανά την Ελλάδα, χωρίς παραγγελία κανενός και τ' αποτελέσματα των οποίων δεν είναι δημοσιοποιήσιμα.

...δείχνει λαθροχειρία

Τέλος, το γκάλοπ δε φαίνεται να "βγάζει" τ' αποτελέσματα που ισχυρίζεται ο Στεφ. Πατραμάνης και οι "περί αυτόν", αλλά διαφορετικά, σύμφωνα με υπεύθυνο της εταιρίας. Πρόκειται, δηλαδή, για μια λαθροχειρία αισχίστου είδους, με την οποία επιχειρείται, με τη χρησιμοποίηση ψευδών και παραποιημένων στοιχείων, να επηρεαστεί, την τελευταία ώρα, η εκλογική κρίση και συμπεριφορά των Τρικαλινών ψηφοφόρων. Ομως, "έχουν γνώσιν οι φύλακες" κι αυτή η επιχείρηση θα καταλήξει "μπούμερανγκ" για τον υποψήφιο νομάρχη του ΠΑΣΟΚ. Διότι οι Τρικαλινοί θα τον κρίνουν παίρνοντας πρωτίστως υπόψη τους το ανύπαρκτο έργο του, την εξάρτησή του από την αντιλαϊκή πολιτική, την οποία υπηρέτησε με πάθος κι, ενίοτε, με "υπερβάλλοντα ζήλο", αλλά και από τη λαθροχειρία να τους παραπλανήσει με το γκάλοπ της ψευτιάς και της κουτοπονηριάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ