Δευτέρα 12 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ο Μιχ. Κουντούρης, δήμαρχος στο Βόλο

Ο λαός έδωσε συντριπτική πλειοψηφία στο συνδυασμό "Δημοτική Συμμαχία"

Ο Μιχάλης Κουντούρης εκλέχτηκε νέος δήμαρχος Βόλου,μετά τη μεγάλη και περήφανη νίκη της "Δημοτικής Συμμαχίας" στις χτεσινές εκλογές.

Η νίκη του Μιχ. Κουντούρη έγινε γνωστή από πολύ νωρίς και αμέσως στο εκλογικό κέντρο της "Δημοτικής Συμμαχίας" κατέφθασαν δεκάδες εκατοντάδες Βολιώτες για να την πανηγυρίσουν. Με κλαρίνα και βιολιά και με συνθήματα και χειροκροτήματα οι συγκεντρωμένοι εξέφραζαν τη χαρά τους, υποδεχόμενοι και συγχαίροντας τον νικητή των εκλογών. Χαμένος των εκλογών ο Δ. Πιτσιώρης, που υποστηρίχτηκε από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΝ.

Μιλώντας μετά την ανακοίνωση της μεγάλης νίκης στους πολίτες της πόλης, ο νέος δήμαρχος Βόλου Μιχ. Κουντούρης τόνισε:

"Η μεγάλη νίκη της "Δημοτικής Συμμαχίας" είναι νίκη της πόλης μας, νίκη των πολιτών, νίκη της Αυτοδιοίκησης.

Η νίκη αυτή γίνεται μεγαλύτερη αν συνυπολογιστεί ότι δώσαμε τη μάχη των εκλογών κάτω από ιδιαίτερα άνισους και δυσμενείς για εμάς όρους, όσον αφορά τα πενιχρά οικονομικά μέσα που διαθέσαμε, σε σύγκριση με τον πακτωλό των αντιπάλων μας, τις παλαιοκομματικές μεθόδους που εκείνοι ακολούθησαν, αλλά και τη γιγαντιαία προσπάθεια παραπληροφόρησης και χειραγώγησης του φρονήματος των πολιτών από συγκεκριμένα - και γνωστά πλέον σε όλους - τοπικά ΜΜΕ. Η επικράτηση του Συνδυασμού μας, μέσα στις συνθήκες αυτές, καταγράφει την ανυποχώρητη και ασυμβίβαστη απόφαση όλων μας να ανατρέψουμε το κλίμα στασιμότητας και παρακμής, που είχε επικαθίσει στην πόλη και να ανοίξουμε τις πόρτες του μέλλοντος, σε συνθήκες δημοκρατίας και αξιοπρέπειας του πολίτη.

Ο Βόλος στέλνει απόψε σε ολόκληρη την Ελλάδα ένα μεγάλο μήνυμα: Ηρθε πια η ώρα των πολιτών, του αυτοπροσδιορισμού των τοπικών κοινωνιών, της ανάδειξης των τοπικών ηγεσιών μέσα από τα σπλάχνα τους και της απόρριψης των άνωθεν χρισμάτων. Ο εκλεκτός του κ. Τσουκάτου ηττήθηκε. Νίκησαν οι εκλεκτοί της τοπικής μας κοινωνίας.

Ευχαριστούμε όλους εσάς που πιστέψατε και ενθαρρύνατε από νωρίς την πρωτοβουλία μας για τη συγκρότηση αυτής της μεγάλης συμμαχίας πολιτών, όλους όσοι σταθήκατε στο πλευρό μας κατά τη δύσκολη προεκλογική περίοδο και όσους μας στηρίξατε με τη θετική ψήφο σας.

Στην καινούρια μέρα που ξημερώνει για τον τόπο μας, θα δώσουμε όλες τις δυνάμεις και τον καλύτερο εαυτό μας, προκειμένου να ανταποκριθούμε πλήρως στις προσδοκίες σας.

Μαζί θα προχωρήσουμε για μια νέα περίοδο δημιουργίας, αντάξια της παράδοσης και της προοπτικής της πόλης μας και της τοπικής της Αυτοδιοίκησης".

Ο Κ. Νίκου

Επίσης, με δήλωσή του ο Κώστας Νίκου,υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της"Δημοτικής Συμμαχίας", υπογράμμισε:

"Ο λαός του Βόλου, ξεπερνώντας τα εκβιαστικά διλήμματα που έντεχνα διοχέτευαν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ για το μπλοκάρισμά του και δίνοντας συντριπτική πλειοψηφία στο συνδυασμό "Δημοτική Συμμαχία" με επικεφαλής τον Μιχάλη Κουντούρη,καταδίκασε στο πρόσωπο του απερχόμενου δημάρχου και του φαύλου περιβάλλοντός του τον αυταρχισμό, την αλαζονεία, την αδιαφάνεια στην εκτέλεση έργων, καθώς και την προκλητική περιφρόνηση που επέδειξε προς το λαό του Βόλου, όλα αυτά τα χρόνια.

Η βαριά αυτή ήττα του εκλεκτού της συμμαχίας ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ σηματοδοτεί επιπλέον την αποτυχία προώθησης της κεντροαριστερής αντίληψης από τους παραπάνω και με αποφασιστικό τρόπο στέλνει μήνυμα αντίστασης και στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, που φορτώνει με νέα βάρη τα λαϊκά στρώματα και της οποίας πειθήνιος εκφραστής είναι η απερχόμενη Δημοτική Αρχή.

Η "Δημοτική Κίνηση" Βόλου χαιρετίζει τη σημαντική αυτή επιτυχία του συνδυασμού της στο Δήμο Βόλου και δηλώνει ότι είναι έτοιμη να συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις στην υλοποίηση των διακηρύξεων και προγραμμάτων του συνδυασμού, κινητοποιώντας τις λαϊκές δυνάμεις για την αγωνιστική διεκδίκηση λύσεων στα προβλήματα των εργαζομένων και της πόλης του Βόλου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ