Δευτέρα 12 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δεν ψήφισαν

Αψογη χαρακτήρισε από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών Αλ. Παπαδόπουλος την εκλογική διαδικασία, με ευπρέπεια και σε ήρεμο κλίμα, ενώ υποστήριξε ότι υπήρξε μια έγκαιρη προετοιμασία τόσο από πλευράς υπουργείου Εσωτερικών όσο και από τους εμπλεκόμενους φορείς, δηλαδή πρωτοδικεία, εισαγγελίες, περιφέρειες, δήμους και κοινότητες.

Οι δημότες πλέον των 10 κοινοτήτων της χώρας αρνήθηκαν να προσέλθουν στις κάλπες, εκδηλώνοντας τη διαμαρτυρία τους για την αναγκαστική συνένωσή τους με άλλες κοινότητες.

Σε κάποιες από αυτές απείχε το σύνολο των κατοίκων, ενώ αλλού η αποχή ήταν μερική. Στο Δήμο Ανωγείων εκτός από την άρνησή τους να ψηφίσουν, κατέλαβαν και το εκλογικό τμήμα. Ετσι στα Ανώγεια οι εκλογές αναβάλλονται για την ερχόμενη Τετάρτη, οπότε όπως είπε ο υπουργός Εσωτερικών, αν έχουμε την ίδια συμπεριφορά, το θέμα κλείνει τυπικά και ουσιαστικά εκεί και ανακηρύσσονται δημοτικοί και νομαρχιακοί συνδυασμοί.

Στις υπόλοιπες κοινότητες, όπου οι κάτοικοι απείχαν αλλά τα εκλογικά τμήματα λειτούργησαν, οι εκλογές θεωρούνται ως διεξαχθείσες κανονικά ενώ στις κοινότητες Ζωνιανών Ηρακλείου και Διδύμων Αργολίδας, οι κάτοικοι ψήφισαν μόνο για νομάρχη.

Εκλογές δεν έγιναν στις κοινότητες Ανωγείων,Ζωνιανών και Αξιού του Νομού Ηρακλείου,Δοξαρών,Κρυονερίου,Αϊμονα,Θεοδώρας,Χώνου και Αλοϊδων του Νομού Ρεθύμνου,Βραχασίου και Λατσίδας του ΝομούΛασιθίου,Διδύμων Νομού Αργολίδας,Καναλίων Νομού Μαγνησίας,Τσαριτσάνης Νομού Λάρισας,Αγίας Παρασκευής Νομού Ιωαννίνων καιΝέου Μαρμαρά Νομού Χαλκιδικής.Μαζική αποχή από τις εκλογές σημειώθηκε και στον Αγ. Νικόλαο και στο Παλαιοχώρι Χαλκιδικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ