Δευτέρα 12 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ
Το αποτέλεσμα θα επιδράσει σε πολιτικές ανακατατάξεις

Την πολιτική σημασία των εκλογών υπογράμμισε ο επίτιμος Πρόεδρος του ΚΚΕ Χαρίλαος Φλωράκης σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος. Ο Χ. Φλωράκης έφθασε στις 11 το πρωί στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου συνοδευόμενος από τον Ηλία Λέγγερη,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Εκεί τον υποδέχτηκαν ο υποψήφιος δήμαρχος Γρ. Γυφτόπουλος και η Λ. Καρατζά υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο ίδιο ψηφοδέλτιο, ενώ πολλοί έσπευσαν να τον χαιρετήσουν.

Αφού τελείωσε την ψηφοφορία, αμέσως μετά, απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων που τον περίμεναν στην έξοδο, για το νόημα των εκλογών και για τη στάση του ΚΚΕ στο β' γύρο, ο Χαρίλαος Φλωράκης, τόνισε συγκεκριμένα:

"Ξέρετε, αυτές είναι δημοτικές εκλογές. Εχουν καθαρά πολιτική σημασία. Από τα αποτελέσματα των εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να αναμένουμε και διάφορες πολιτικές ανακατατάξεις. Το αποτέλεσμα θα επιδράσει, αν οι ανακατατάξεις θα είναι μεγάλες, βαθιές, γρήγορες ή θα είναι με άλλους ρυθμούς αυτές.

Υπάρχουν δύο ζητήματα τα οποία φέρνουν δυσκολία στον κάθε ένα που θέλει να κάνει σοβαρή πρόβλεψη. Από τη μια μεριά είναι η γενική αγανάκτηση που αγκαλιάζει όλους τους εργαζόμενους. Δε θα βρείτε άνθρωπο, ακόμα οπαδούς και εκείνους που ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ, που να μην είναι δυσαρεστημένος. Αν πάει κανένας με τη λογική αυτή πρέπει να πει ότι όλος αυτός ο κόσμος θα ψηφίσει προοδευτικούς και αντικυβερνητικούς υποψήφιους. Από την άλλη υπάρχει το άλλο - δυστυχώς ακόμα δεν έχει συνειδητοποιηθεί και από τα κόμματα να παλέψουν να απαλλαγούμε από αυτή τη νοοτροπία - Ποιο είναι αυτό; Οτι η κοινωνική συνείδηση σήμερα κυριαρχείται σε μεγάλο βαθμό από την ιδεολογία του ατομικού βολέματος, του ρουσφετιού. Και άλλος, για να μη χάσει το ρουσφέτι, ψηφίζει εκεί που δεν πιστεύει. Πρέπει να απαλλαγούμε από αυτή τη νοοτροπία. Συγκρούονται αυτές οι δύο τάσεις και για αυτό είναι δύσκολο να πει κανένας ποιο θα είναι το αποτέλεσμα.

Οσον αφορά το β' γύρο: Με ρωτάς "εσείς τι θα κάνετε αν χάσετε στον α' γύρο". Εμείς δεν έχουμε αυτή τη νοοτροπία. Παλεύουμε για να κερδίσουμε και να μην πάμε ηττημένοι στο β' γύρο. Οποιος πάει για τη μάχη και σκέπτεται τι θα κάνει αν χάσει τη μάχη, αυτός θα τη χάσει οπωσδήποτε. Ολες οι προσπάθειές μας είναι να κερδίσουμε στον α' γύρο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ