Δευτέρα 12 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΕΩΝ. ΑΥΔΗΣ
Μπαίνουμε σε νέα φάση

"Εκείνο που έχει σημασία από τη σημερινή (χτεσινή) ψηφοφορία είναι πόσος κόσμος θα έχει συνειδητοποιήσει και θα εκφράσει στην κάλπη ότι πρέπει να πει "φτάνει πια"! Αυτό είναι το αντικείμενο των σημερινών εκλογών και θα δούμε το βράδυ, πόσοι το συνειδητοποίησαν και το εξέφρασαν με αυτόν τον τρόπο", σημείωσε χτες ο Λεων. Αυδής, εξερχόμενος από το 1.602ο εκλογικό τμήμα, όπου άσκησε στις 10.30 το πρωί, το εκλογικό του δικαίωμα.

"Το σημερινό βήμα", τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων της "Συμπαράταξης για την Αθήνα", "αισιοδοξούμε ότι θα είναι η βάση για το επόμενο βήμα, για τη μετεκλογική μας δουλιά, διότι αυτό που κάνουμε θα συνεχιστεί. Το έχουμε πει, τη Δευτέρα μπαίνουμε σε νέα φάση".

Σε ερώτηση τι θα σημάνει μια αποτυχία των υποψηφίων που υποστηρίζονται από το κυβερνών κόμμα, ο Λεων. Αυδής σχολίασε ότι "ανεξαρτήτως ότι άλλοι υποστηρίζονται από το κυβερνών κόμμα αμέσως και άλλοι εμμέσως, πρέπει να υπάρξει αποτυχία όλων των υποψηφίων που εκπροσωπούν την κυρίαρχη αντίληψη. Δεν είναι, δηλαδή, μόνο η κυβέρνηση ο ένοχος γι' αυτήν την πολιτική, είναι, π. χ., και η ΝΔ, η οποία την ίδια πολιτική επαγγέλλεται και την ενισχύει, απλώς έχει διαφορές στα σημεία, λίγο πιο γρήγορα, λίγο πιο αργά".

Το θέμα - συνέχισε ο Λεων. Αυδής - "δεν μπαίνει για μας, οι κυβερνητικοί και οι μη κυβερνητικοί υποψήφιοι, αλλά οι υποψήφιοι που είναι με την άρχουσα, κυρίαρχη αντίληψη και οι άλλοι που επαγγέλλονται αντίσταση σ' αυτήν την πολιτική. Αυτή είναι η διάκριση για μας".

Οσο για τη στάση του συνδυασμού στο β γύρο, για την οποία επίσης ρωτήθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος της "Συμπαράταξης", αυτή θα οριστεί με ομόφωνη απόφασή της σήμερα, στις 2.30 το μεσημέρι, οπότε συνεδριάζει ο συνδυασμός και, όπως σημείωσε ο Λεων. Αυδής, "αυτό που πρέπει να θεωρείται βέβαιο είναι ότι δεν πρόκειται να πούμε διαφορετικά πράγματα απ' όσα λέμε μέχρι τώρα. Και ο νοών νοείτω"!

Ο Παν. Σαλπέας

Εξερχόμενος από το εκλογικό κέντρο όπου ψήφισε, ο Παν. Σαλπέας δήλωσε: "Δώσαμε μια προεκλογική μάχη με ψηλά τις σημαίες. Μιλήσαμε με τον κόσμο πρόσωπο με πρόσωπο, με ειλικρίνεια, τους είπαμε την αλήθεια. Κάναμε έναν πολύ καλό προεκλογικό αγώνα με λίγα μέσα. Ενάντια σε μια πλύση εγκεφάλου που επιχειρήθηκε στον πειραϊκό λαό, με εκατοντάδες εκατομμύρια για προεκλογικές δαπάνες, που είναι προσβολή για το λαϊκό αίσθημα, για ένα φτωχό Πειραιά με πολλά προβλήματα. Συναντήσαμε, συνέχισε ο Π. Σαλπέας, μια εκτίμηση στον κόσμο, μια αγάπη, γεγονός που μας δείχνει ότι περπατάμε καλά. Τα μηνύματα είναι πολύ αισιόδοξα. Πρέπει αυτή τη φορά ο συνδυασμός μας να είναι στη δεύτερη Κυριακή και θεωρούμε ότι ο κόσμος θα εκφράσει την εκτίμησή του για μας και στην κάλπη. Είναι γεγονός ότι οι πιέσεις είναι πάρα πολύ μεγάλες, όμως στα τέσσερα χρόνια που πέρασαν βεβαίωσαν τη συνέπειά μας, την εντιμότητα, την ειλικρίνεια και την αγωνιστικότητα που αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα. Θεωρούμε, συνέχισε ο Π. Σαλπέας, ότι θα είναι μαζί μας και στην κάλπη, για να δοθούν επιτέλους λύσεις στα τραγικά προβλήματα της πόλης.

Ο συνδυασμός μας είναι ο μόνος που μπορεί να το κάνει αυτό και δεν είναι εγωιστικό. Γιατί οι ίδιοι άνθρωποι που κατέστρεψαν την πόλη μετέχουν στα άλλα ψηφοδέλτια. Αυτό είναι ένα μήνυμα για τον πειραϊκό λαό για να καταλάβει ότι οι ένοχοι και οι συνένοχοι δεν μπορεί να είναι οι αυριανοί σωτήρες της πόλης. Εύχομαι πραγματικά, κατέληξε ο Π. Σαλπέας, να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα, που θα μας δώσει την ευκαιρία να κάνουμε πράξη τα οράματά μας.

Ο Αγ. Σαχίνης

Μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, ο υποψήφιος δήμαρχος Αγάπιος Σαχίνης δήλωσε τα παρακάτω:

"Σήμερα ψηφίσαμε για τη Θεσσαλονίκη της εργασίας, τη Θεσσαλονίκη του πολιτισμού, τη Θεσσαλονίκη που έρχεται από πολύ μακριά, αλλά και που πάει πολύ μακριά. Οποιος βλέπει σήμερα τα πεζοδρόμια της Θεσσαλονίκης, καταλαβαίνει την υποκρισία όλων αυτών που υπερασπίζονταν την οικολογική προσέγγιση της πόλης. Εμείς καταγράψαμε ένα άλλο ύφος και ένα άλλο ήθος. Αρνηθήκαμε τη γιγαντοαφίσα, καταγγείλαμε την προσπάθεια χαλιναγώγησης των δημοτών από οικονομικά κέντρα.

Θα είμαστε εδώ και μετά τις εκλογές μαζί με τους δημότες, γιατί τα προβλήματα θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Είμαστε περήφανοι, γιατί στο συνδυασμό μας πήραν μέρος αγωνιστικά και έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους δημότες, που είχαν συνέχεια και συνέπεια στη δράση τους. Αρνηθήκαμε τον ψεύτικο λόγο της γιγαντοαφίσας και υπερασπιστήκαμε τον καθημερινό λόγο στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης. Είμαστε βέβαιοι πως το βράδυ οι έχοντες πολλά πτυχία και πολλές περγαμηνές εκλογικών αποτελεσμάτων στη διαδικασία της πρόβλεψης θα πέσουν έξω".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ