Δευτέρα 12 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ο αγώνας συνεχίζεται από καλύτερες θέσεις

Την πρόβλεψη πως σ' αυτές τις εκλογές η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία" (ΝΑΣ) "θα κάνει ένα σημαντικό βήμα μπροστά" έκανε χτες, αμέσως μετά την εκτέλεση των εκλογικών του δικαιωμάτων, ο Σπύρος Χαλβατζής υποψήφιος πρόεδρος της διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθήνας - Πειραιά.

Ο Σπ. Χαλβατζής έφτασε στο 3.184ο εκλογικό τμήμα (18ο Δημοτικό Σχολείο, Φερτεκίου και Μήδειας στη Νέα Ιωνία), στις 12 το μεσημέρι, συνοδευόμενος από κλιμάκιο της "Δημοκρατικής Προοδευτικής Ιωνίας" (ΔΗΠΙ) και τον υποψήφιο δήμαρχο της πόλης Παναγιώτη Τσουκαλά. Λίγα λεπτά αργότερα, κι αφού ψήφισε, δήλωσε στους δημοσιογράφους:

"Δώσαμε μια πολύ καλή εκλογική μάχη και στείλαμε το δικό μας μήνυμα στους εργαζόμενους, στους ψηφοφόρους, στη νεολαία. Θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικές αυτές οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Θα περιμένουμε λίγες ώρες ακόμα... Τα μηνύματα, πάντως, είναι ελπιδοφόρα: Η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία" θα κάνει ένα σημαντικό βήμα μπροστά".

Ο Θεοχ. Παπαμάργαρης

Την προσδοκία για ανοδική πορεία της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας", αλλά και των αγωνιστικών δημοτικών συνδυασμών, σε αυτές τις εκλογές επισήμανε ο υποψήφιος Νομάρχης Αθήνας Θεοχάρης Παπαμάργαρης.

Ο Θ. Παπαμάργαρης, ψήφισε στη 1 το μεσημέρι, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μελισσίων. Κατά την αποχώρησή του από το εκλογικό κέντρο, τόνισε: "Προσδοκούμε, ελπίζουμε, θα πετύχουμε άνοδο και ενίσχυση των θέσεών μας, των ιδεών μας. Η πεποίθηση για το θετικό αποτέλεσμα αυτών των εκλογών, ξεκινάει από το οδοιπορικό που κάναμε τους τελευταίους πέντε μήνες. Από αύριο το πρωί θα συνεχίσουμε τον αγώνα, ακόμα πιο συντονισμένοι, πιο συσπειρωμένοι. Η κυβέρνηση, με το κλείσιμο των καλπών, θα έχει πάρει ένα πρώτο μήνυμα καταδίκης. Η ΝΑΣ θα συνεχίσει τον αγώνα και μετά τις εκλογές".Τον υποψήφιο νομάρχη της ΝΑΣ, Θ. Παπαμάργαρη συνόδευε ο υποψήφιος δήμαρχος Μελισσίων Χριστόφορος Φρεμεντίτης,επικεφαλής της "Δημοτικής Αγωνιστικής Κίνησης" (ΔΑΚ).

"Σε αυτές τις δημοτικές εκλογές πρέπει να δώσουν οι πολίτες της χώρας ένα καλό μάθημα και μήνυμα στους κυβερνώντες. Από αυτές τις εκλογές όλοι οι δημοτικοί αγωνιστικοί συνδυασμοί θα βγουν ενισχυμένοι", τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος της ΔΑΚ.

Η Ελπ. Παντελάκη

"Η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία έφτασε στο τέρμα της εκλογικής περιόδου και είμαστε πολύ αισιόδοξοι", δήλωσε η υποψήφια νομάρχης Πειραιά Ελπίδα Παντελάκη εξερχόμενη του εκλογικού τμήματος όπου άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα. Και πρόσθεσε:

"Ηταν μια προεκλογική μάχη που απευθυνθήκαμε σε χιλιάδες κόσμο πρόσωπο με πρόσωπο. Σε πάρα πολλούς εργατικούς χώρους, γειτονιές, παντού. Κάναμε το καλύτερο, για να απευθυνθούμεκαι να πούμε στον κόσμο ότι αξίζει να στηρίξει τη ΝΑΣ γιατί θα είναι μια ψήφος που επιστρέφει στον εαυτό του.

Πριν ανοίξει η κάλπη έχουμε ένα κέρδος ήδη: Την άλλη μέρα των εκλογών θα παλέψουμε με πιο πολλούς, πιο διαφορετικούς ανθρώπους. Το βράδυ που θα κλείσει η κάλπη η ΝΑΣ θα είναι πιο δυνατή. Θα είναι ισχυρότατη δύναμη.Θα είναι η άλλη φωνή στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, που θα αντιπαλέψει αυτή την πολιτική και θα προσπαθεί, μαζί με το μαζικό, λαϊκό κίνημα, με όλο το λαό να αντιμετωπίσει την κατάσταση και να συμβάλει και εκείνη από τη μεριά της να έρθουν τα πάνω κάτω, να αλλάξουμε τις συνθήκες για να έχουμε αυτά που μας αξίζουν".

Ο Μιχ. Σπυριδάκης

Ο υποψήφιος νομάρχης της ΝΑΣ Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Σπυριδάκης, ψήφισε στο 658ο εκλογικό τμήμα ανδρών στην ενορία Αγίας τριάδας επί της Αρχαιολογικού Μουσείου 29, στις 11 το πρωί. Κατά την έξοδό του από το εκλογικό τμήμα, περιστοιχισμένος από πολλούς φίλους και υποστηρικτές της Παράταξης, που εύχονταν "και με τη νίκη", έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Πρέπει κατ' αρχή να ευχαριστήσουμε τους πολίτες που μας αγκάλιασαν και επιβράβευσαν το κάλεσμά μας. Η μέρα αυτή πιστεύουμε ότι θα είναι άλλη μια καλή μέρα για την παράταξή μας. Οι κάλπες θα δείξουν, είμαστε βέβαιοι γι' αυτό, αυξημένη εμπιστοσύνη προς τη δράση και την πρότασή μας. Το ζητούμενο είναι η επόμενη μέρα. Η κάλπη μπορεί να ανοίξει καλύτερα την αυριανή μέρα, με την έννοια ότι μπορεί να γυριστεί η σελίδα, που είναι αναγκαία για να αλλάξει η ζωή των ανθρώπων και βεβαίως ο ρόλος και η αποστολή της Αυτοδιοίκησης, σε κατεύθυνση που να υπηρετεί με κάθε τρόπο τους πολίτες και να λύνει προβλήματά τους.

Πιστεύουμε το μήνυμα που θα δώσει η κάλπη να βοηθήσει, ώστε και ο λαός να αποκτήσει συνείδηση της δύναμής του και εμπιστοσύνη στην ίδια τη δύναμή του και βεβαίως να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις, ώστε με τη δική μας συμβολή, αλλά και του λαού τη συμπαράταξη, να αγωνιστούμε για να μπει ένα τέρμα σ' αυτή την κατάσταση που κατατυραννεί εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στο Νομό Θεσσαλονίκης και όχι μόνο, αλλά όλης της χώρας και μ' αυτή την έννοια να συμβάλει στο άνοιγμα μιας καλύτερης προοπτικής.

Σ' αυτό το ραντεβού εμείς θα είμαστε και αύριο μαζί με το λαό, ανεξάρτητα από τη δύναμη που θα μας δώσει. Αν μας δώσει μεγάλη δύναμη τόσο καλύτερα για τον ίδιο και τις εξελίξεις στον τόπο μας. Η επόμενη μέρα είναι για μας μέρα αγώνα και όχι εφησυχασμού, όχι παραίτησης από τη δράση που και πριν την εκλογική περίοδο, αλλά και στην εκλογική περίοδο, δείξαμε. Και αύριο πάλι στους δρόμους του αγώνα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ