Τρίτη 20 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η μοίρα του "αναλώσιμου"

"Τι μπορεί να κάνει στο εξής η κυβέρνηση;". Στο ερώτημα αυτό ανέλαβε να απαντήσει ο Παντ. Καψής (στα χτεσινά "Νέα") και ιδού η διαφωτιστική απάντηση: "Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, λίγα πράγματα - πέρα, φυσικά, από το να επιχειρήσει να βελτιώσει την εικόνα και την αποτελεσματικότητά της. Και ασφαλώς να ελπίζει ότι το 2000 οι ψηφοφόροι θα θεωρήσουν ότι ο κ. Σημίτης εγγυάται καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον την εξυγίανση και τη σταθερότητα της οικονομίας".

Με άλλα λόγια, η υπόδειξη προς τον πρωθυπουργό είναι σαφής: Η μόνη "χρησιμότητά" του είναι να "τραβήξει μπροστά", συνεχίζοντας με μεγαλύτερη ένταση την αντιλαϊκή πολιτική του, με την ελπίδα ότι αυτό θα αναγνωριστεί από τα μεγάλα αφεντικά και θα κάνουν ό,τι μπορούν για να τον επανεκλέξουν. Καθόλου, όμως, δεν πρέπει να είναι σίγουρος γι' αυτό!

Αρα, το μήνυμα είναι ιδιαίτερα εύληπτο. Ο Κ. Σημίτης δεν μπορεί να κάνει τίποτα περισσότερο από το να θυσιαστεί για το καλό των γενικότερων συμφερόντων της άρχουσας τάξης, όπως, άλλωστε, οφείλει σαν αναλώσιμος πρωθυπουργός. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Η λύση για το λαό είναι να απαλλαγεί από την κυρίαρχη πολιτική και τους "πολύχρωμους" διαχειριστές της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ