Τρίτη 20 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΥΤΙΚΗ ΘΡΑΚΗ
Κάνουν λόγο για "Τούρκους δημάρχους" οι γείτονές μας

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.-

"Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης αγωνίζονται για να εξασφαλίσουν το μέλλον τους στα εδάφη όπου ζουν", είπε ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας, Σουκρού Γκιουρέλ,μιλώντας στο 45ο τακτικό συνέδριο του "Συνδέσμου Αλληλεγγύης Τούρκων της Δυτικής Θράκης" που έγινε το Σαββατοκύριακο στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Τούρκος υπουργός μίλησε για "την εκδήλωση εχθρικών στάσεων έναντι των Τούρκων". "Η υπομονή μας εξαντλείται", είπε ο κ. Γκιουρέλ, που πρόσθεσε ωστόσο ότι "επιθυμούμε τη δημιουργία μιας γενιάς ειρήνης και συνεργασίας".Ο πρόεδρος του "Συνδέσμου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης", Τανέρ Μουσταφάογλου,ζήτησε από τους δημάρχους που εκλέχτηκαν στις χτεσινές εκλογές στην Ελλάδα, "να μεταφέρουν με κάποιο τρόπο στην Ευρώπη, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τουρκική μειονότητα".

Ο τουρκικός Τύπος σήμερα επισημαίνει ότι εκλέχτηκαν "Τούρκοι" δήμαρχοι σε τρεις κωμοπόλεις της Δυτικής Θράκης και ότι την περασμένη Κυριακή είχαν εκλεγεί "Τούρκοι" σε έναν δήμο και σε έξι κοινότητες.

Ο επίσης υπουργός Επικρατείας Γιλντιρίμ Ακτουνά μίλησε για την ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης της Δυτικής Θράκης από την Τουρκία. Τέλος, ο υπουργός Επικρατείας Αχάτ Αντιτζάν είπε ότι το ταχύτερο δυνατόν η ομοσπονδία (των σωματείων) "Τούρκων της Δυτικής Θράκης" πρέπει να μετατραπεί σε "συνομοσπονδία".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ