Τρίτη 20 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΟΝΤΙΚΑΣ
Γλυκοχαράζει στον ορίζοντα η προοπτική του λαϊκού μετώπου

Συνέντευξη του μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στον δημοσιογράφο Λ. Κομίνη, στον Ρ/Σ ΠΛΑΝΕΤ

Την αισιόδοξη προοπτική του λαϊκού μετώπου και της συσπείρωσης, που βγαίνει ως μήνυμα από την εκλογική μάχη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, επισήμανε ο Δημήτρης Γόντικας,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, παραχωρώντας χτες συνέντευξη, στον δημοσιογράφο Λ. Κομίνη στο ραδιοφωνικό σταθμό ΠΛΑΝΕΤ και τονίζοντας συγκεκριμένα:

"Υπάρχουν ενδιαφέροντα μηνύματα, αν δει κανείς με ψυχραιμία το σύνολο των διεργασιών που κρύβουν τα αποτελέσματα, αν δε σταθεί μόνο στα νούμερα. Νομίζω, ότι μπαίνουμε σε μια ενδιαφέρουσα περίοδο διεργασιών, ανακατατάξεων και αλλαγών. Στον ορίζοντα γλυκοχαράζει μια αισιόδοξη προοπτική. Δηλαδή, κατά τη γνώμη μας, είναι η προοπτική του λαϊκού μετώπου,της συσπείρωσης όλων εκείνων των δυνάμεων που είναι αντίθετες στο μονόδρομο, όπως τον βαφτίζουν όλα τα άλλα κόμματα, της ΟΝΕ, που αναγκαστικά είναι μονόδρομος λιτότητας, ιδιωτικοποιήσεων, ξεπουλήματος του εθνικού πλούτου, φτώχειας για τους πολλούς και κερδών για τους λίγους. Αυτή η προοπτική διαφαίνεται στον ορίζοντα, και εκφράζεται με την υπερψήφιση των ενωτικών, συσπειρωτικών συνδυασμών που το ΚΚΕ στήριξε. Εκφράζεται με την απόρριψη των τεχνητών διαχωριστικών γραμμών μέσα στους εργαζόμενους, που επιμένουν να συντηρούν.

Και είναι ενδεικτικός ο τρόπος που αντιδρά το κυβερνητικό κόμμα. Ο κ. Σημίτης και οι δυνάμεις φυσικά που εκφράζει ο κ. Σημίτης, αντιδρούν μ' ένα στυγνό, έξαλλο αντικομμουνισμό, ακριβώς γιατί διαβλέπουν αυτή την προοπτική. Γι' αυτό ανησυχούν. Ανησυχούν ότι το ΚΚΕ δίνει μια προοπτική. Από την άποψη αυτή νομίζω ότι το μήνυμα αυτό είναι πολύ αισιόδοξο. Από κει και πέρα μπορεί να διακρίνει κανείς ότι στο εκλογικό σώμα, στους εργαζόμενους, υπάρχει και μια σύγχυση, που στην πορεία θα ξεκαθαρίζεται, και έχει ως πηγή της ακριβώς την πολιτική αυτή του ΠΑΣΟΚ, πριν απ' όλα. Δηλαδή, όταν λέει μονόδρομος η ΟΝΕ, όταν - ας το πω έτσι σχηματικά - η δεξιά πολιτική την οποία εφαρμόζει, η οποία δεν ξεχωρίζει σε τίποτα από άποψη στρατηγικών στόχων με της ΝΔ ή του ΣΥΝ, αυτό προκαλεί συγχύσεις, ταλαντεύσεις μέσα στο εκλογικό σώμα. Αλλά πιστεύω ότι στην πορεία αυτό θα ξεκαθαρίζεται. Γι' αυτό ανησυχούν".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Θα φτάσουμε τον αγώνα ως το τέλος (2011-05-13 00:00:00.0)
Αθλιοι και αδίστακτοι προπαγανδιστές (2010-03-04 00:00:00.0)
Χτίστε ΤΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΔΕΟΣ στις 9 Απρίλη (2000-03-30 00:00:00.0)
ΠΡΟΣ ΤΙ ΤΟ ΔΕΟΣ; (1996-10-03 00:00:00.0)
Για ποιό κοινωνικό κράτος; (1996-08-28 00:00:00.0)
Οι κομμουνιστές μπροστά στους αγώνες (1995-04-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ