Τρίτη 20 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΓ. ΠΑΥΛΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Εφεραν τα πάνω κάτω

Δήμαρχος ο Μιχάλης Μοσχονάς

"Δήμαρχοι - νομάρχες αγωνιστές, και όχι της κυβέρνησης χειροκροτητές", επαναλάμβαναν με μια φωνή, σε όλη τη διάρκεια της προχτεσινής βραδιάς, οι φίλοι και τα μέλη της "Δημοτικής Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Αγίου Παύλου" στη Θεσσαλονίκη, που από νωρίς είχαν συγκεντρωθεί έξω από το εκλογικό κέντρο, πανηγυρίζοντας τη νίκη του συνδυασμού και την ανάδειξή του στη διοίκηση του δήμου με δήμαρχο τον Μιχάλη Μοσχονά.

Λίγο μετά τις 9 το βράδυ το τελικό αποτέλεσμα δικαίωσε τον αγωνιστικό συνδυασμό που όλη την προηγούμενη τετραετία στάθηκε σταθερά και αταλάντευτα στο πλευρό των δημοτών, υπηρετώντας τα συμφέροντά του. Το ψηφοδέλτιο μάχης που συσπείρωσε ανθρώπους απ' όλους τους πολιτικούς χώρους κέρδισε τη μάχη στη συνείδηση του λαού, ο οποίος εξέφρασε ξεκάθαρα τον πόθο του να αγωνιστεί μαζί με τη δημοτική αρχή ενάντια στην κυβερνητική πολιτική για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο Μιχάλης Μοσχονάς, που υποστηρίχτηκε από το ΚΚΕ, κέρδισε τη μάχη με 52,2% έναντι του Διαμαντή Παπαδάμ που υποστηρίχτηκε από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ και συγκέντρωσε το 47,8%. Παρά τα διάφορα τεχνάσματα που χρησιμοποίησαν, παρά τη μεγάλη κινητοποίηση όλου του κομματικού μηχανισμού, την εξαγορά συνειδήσεων, ο συνδυασμός του επί 12 χρόνια διαχειριστή δημάρχου δεν κατάφερε να ανανεώσει τη θλιβερή θητεία του.

Το είπε άλλωστε και ο νέος δήμαρχος Μιχάλης Μοσχονάς, μιλώντας στους Αγιοπαυλίτες που έτρεξαν να γιορτάσουν όλοι μαζί τη νίκη, η οποία σηματοδοτεί το ελπιδοφόρο και αγωνιστικό αύριο για το δήμο: "Οι δημότες του Αγίου Παύλου και της Ευαγγελίστριας δώσανε τα χέρια και είπανε αντίο στην κατεστημένη τελματώδη κατάσταση του δήμου. Από εδώ και πέρα αρχίζει η δουλιά μαζί με τη συμμετοχή όλων των δημοτών. Από την 1η του Γενάρη όλοι μαζί θα ξεκινήσουμε για να υλοποιήσουμε τις δεσμεύσεις μας. Η σημερινή νίκη δεν είναι νίκη του συνδυασμού μας. Ανήκει στο λαό του Αγ. Παύλου που απέδειξε ότι όταν θέλει, μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ