Τρίτη 20 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ
Ο λαός γιόρτασε τη νίκη του!

Πλήθος κόσμου βρέθηκε χτες στην κεντρική πλατεία της πόλης και υποδέχτηκε - και τυπικά - το νέο δήμαρχο. Τον Γιώργο Κατημερτζή. Το γλέντι κράτησε μέχρι αργά το βράδυ

Μ' ένα μπουκέτο κόκκινα τριαντάφυλλα και με την αγκαλιά ανοιχτή, ο λαός της Καισαριανής υποδέχτηκε τον δήμαρχο Γιώργο Κατημερτζή χτες το βράδυ, στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως. Πλήθος κόσμου γιόρτασε, σε μουσική εκδήλωσης που διοργάνωσε η "Ενωτική Αγωνιστική Πορεία - Συνεργαζόμενοι", τη νίκη του Γ. Κατημερτζή, τη νίκη του καισαριανιώτικου λαού, τη δική τους νίκη.

Αλλωστε, όπως απαντούσε και ο ίδιος, όταν δεχόταν τα συγχαρητήρια σε κάθε του βήμα, "η νίκη αυτή ανήκει στον κόσμο. Σε αυτούς που δουλέψαμε μαζί εδώ και μήνες και σε αυτούς που θα δουλέψουμε από δω και πέρα για την Καισαριανή".

Χτες βράδυ στην Καισαριανή ζωντάνεψαν οι παλιές καλές στιγμές, όταν η Δημοτική Αρχή ήταν στο πλευρό του λαού. Δίπλα στους αγώνες του, αλλά και στις χαρές του. Από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες της βραδιάς ήταν, όταν πολλά μικρά παιδιά της Καισαριανής, μόλις είδαν τον Γιώργο Κατημερτζή, έτρεξαν και έπεσαν στην αγκαλιά του, όταν το μέλλον και το παρόν της πόλης έσμιξαν.

Στο χαιρετισμό του προς τους κατοίκους της Καισαριανής ο Γ. Κατημερτζής επισήμανε:

"Είμαστε όλοι συγκινημένοι για τη νίκη του συνδυασμού. Τη μάχη τη δώσατε εσείς με τον αγώνα και την προσπάθειά σας. Από σήμερα ξεκινάμε ένα νέο αγώνα που απευθύνεται σε όλους χωρίς διαχωριστικές γραμμές. Απευθυνόμαστε, συνέχισε ο δήμαρχος, σε όλο το λαό, σε όλα τα ψηφοδέλτια. Πρέπει να στρωθούμε στη δουλιά. Να δούμε τι πρέπει να ιεραρχήσουμε. Να έχουμε μια συχνή επαφή. Πρέπει να έχουμε δράση και δουλιά. Το είπαμε και προεκλογικά και το λέμε και τώρα. Σ' ένα πράγμα είμαστε υπόλογοι. Να αγωνιστούμε μαζί ενάντια σε ό,τι αντιλαϊκό έρχεται από την κεντρική εξουσία. Αγώνας και πάλι αγώνας".

Αμεσος και αληθινός

Με βουρκωμένα μάτια η κυρα - Μαρίνα αγκάλιασε το Δήμαρχο. Παρά τα 86 χρόνια της ήρθε στην εκδήλωση για να του ευχηθεί. "Μετά από χρόνια η Καισαριανή έχει και πάλι το δήμαρχο που της αξίζει", είπε.

"Η Καισαριανή έχει ταυτίσει την ύπαρξή της με την "Ενωτική Αγωνιστική Πορεία"", είπε χαρακτηριστικά ο Κώστας Μακρίδης,30 χρόνια δημότης της πόλης. "Είχα ακούσει για τον Παναγιώτη Μακρή. Ο Γιώργος Κατημερτζής βαδίζει στα βήματά του. Είναι άμεσος, είναι αληθινός", μας είπε η 19χρονη Γεωργία.

Το λαϊκό γλέντι κράτησε μέχρι αργά χτες το βράδυ. Εκτός από το λαό της Καισαριανής στο πλευρό του δημάρχου βρίσκονταν όλη νύχτα οι δημοτικοί σύμβουλοι και όλοι οι φίλοι της παράταξης. Αυτοί που, μαζί με το δήμαρχο, περπάτησαν στην προεκλογική περίοδο απ' άκρη σ' άκρη τους δρόμους της πόλης, μίλησαν με τον κόσμο και άκουσαν τα προβλήματά του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ