Τρίτη 20 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα ανεξήγητα

ΚΟΙΝΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αλλά και του ...Μητσοτάκη χωριστά, ήταν ένα για τις εκλογές που τελείωσαν προχθές: Ο ελληνικός λαός ψήφισε υπέρ της επιτάχυνσης της πορείας της χώρας προς την ΟΝΕ!!!

***

Πώς, πού και πότε βρε παιδιά; Με ποιο τρόπο ζητήσαμε τέτοιο πράγμα να το καταλάβουμε κι εμείς, να μην το ξανακάνουμε; Είναι απορίας άξιο από πού - εκτός από τους νοσηρούς εγκεφάλους κάποιων... αναλυτών - προέκυψε τέτοιο συμπέρασμα.

***

Να μας πούνε ότι οι εκλογές έδωσαν μια ηχηρότατη φάπα στην κυβερνητική πολιτική (που έχει ως πρώτο στόχο την ΟΝΕ), μάλιστα. Προκύπτει με σαφήνεια από τα αποτελέσματα.

***

Μόλις 24, από τις 42 νομαρχίες που είχε, πήρε το ΠΑΣΟΚ και να φανταστείτε πως κάνανε και φασαρία στον Σκανδαλίδη ότι... μειοδοτεί και απογοητεύει όταν έλεγε πως ρεαλιστικός στόχος είναι οι 27 νομαρχίες. Ας μην είχανε και τον Συνασπισμό σε κάμποσους νομούς να δούμε τι θα κάνανε.

***

Γενικώς η πολιτική ΠΑΣΟΚ τέλος πάντων απέδειξε περίτρανα (αφού πολιτικότατες ήταν οι εκλογές δεν το συζητάμε) ότι συγκεντρώνει ασυζητητί τη χλεύη και τη δυσαρέσκεια του κόσμου. Μέχρι κι ο Σημίτης το παραδέχτηκε, λέγοντας για αποτελέσματα "κάτω των προσδοκιών μας".

***

Πού τη βρήκανε λοιπόν τη στήριξη της ΟΝΕ; Καλά θα κάνουν να μας το εξηγήσουν.

***

ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ βέβαια γελάνε και... τα μουστάκια τους, αφού όλο και κάτι "τσιμπήσανε". Το βασικό βέβαια είναι ότι τους έφυγε το άγχος, αφού ήταν και η πρώτη... εκλογική μάχη του νέου αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

***

Οι... συνήθεις άτακτοι πιθανόν να σταματήσουν για λίγο καιρό να πολυ-κινούνται (όπως και οι διαγραμμένοι του κόμματος), αλλά είναι κι αυτή η ιστορία με τα υψηλά ποσοστά του Αβραμόπουλου που μπερδεύουν την υπόθεση. Δε θα ησυχάσει ποτέ αυτό το κόμμα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ