Τρίτη 20 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντεπίθεση Κατριβάνου προς Γιαννόπουλο

Κατακόρυφα ανέβηκε, την επομένη των εκλογών, η αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Δικαιοσύνης Ε. Γιαννόπουλου και του νεοεκλεγέντος υπερνομάρχη Αθηνών - Πειραιώς Θ. Κατριβάνου.Χτες, ήταν η σειρά του τελευταίου να απαντήσει στις προχτεσινές - επιπέδου Γιαννόπουλου - κατηγορίες του υπουργού Δικαιοσύνης, ο οποίος είχε επιτεθεί στον Θ. Κατριβάνο, λέγοντας ότι "από αγωνιστής του ΕΛΑΣ κατάντησε Νενέκος (!) της Δημοκρατίας (σ.σ. Νενέκος, οπλαρχηγός του Κολοκοτρώνη που προσκύνησε τον Ιμπραήμ) και αρχηγός της Δεξιάς".

Ο υπερνομάρχης Αθηνών - Πειραιώς Θ. Κατριβάνος, εξερχόμενος από τη Ρηγίλλης, όπου χτες είχε συνάντηση με τον Κ. Καραμανλή, απάντησε σκληρά στον υπουργό Δικαιοσύνης. Είπε συγκεκριμένα:

"Κάθε φορά, παραμονές εκλογών ή όποτε χάνουν, βρίσκουν τις "ανίερες συμμαχίες", που δεν υπάρχουν. Οι Ελληνες είναι όλοι υπό την αυτή μοίρα, υπό τα αυτά προβλήματα, ιδιαίτερα των τοπικών κοινωνικών. Υστερα από 50 χρόνια να θυμούνται, και μάλιστα η κυβέρνηση, τέτοια πράγματα. Εξαιρώ, όμως, ένα άθλιο υποκείμενο, τον κ. Γιαννόπουλο, που πολύ σύντομα θα έχετε την ευκαιρία να τον γνωρίσετε, ούτε αντίσταση έκανε ούτε στην αντίσταση ήτανε. Αυτός που κόπτεται ότι ήταν αντάρτης, από το '45 έως το '50, ήταν στον κυβερνητικό στρατό που πολεμούσε αντάρτες, ενώ έχει πάρει και πολεμική σύνταξη. Αυτά θα τα πούμε πολύ σύντομα, για να μπει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του".

Ο Ε. Γιαννόπουλος, σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ - φροντίζοντας να εξαιρέσει το "Ριζοσπάστη"... - δεν απάντησε επί της ουσίας στα όσα του καταλόγισε ο Θ. Κατριβάνος, αλλά προτίμησε να επαναλάβει τους γνωστούς χαρακτηρισμούς του, όπως "προδότης των οραμάτων", "Δεληγιάννης της ΕΔΑ", στον οποίο "ουδέποτε του ανατέθηκε από το ΚΚΕ και την ΕΔΑ κάποια σοβαρή αποστολή" και άλλα ανάλογου επιπέδου. Απείλησε ότι αν ο Θ. Κατριβάνος δε ζητήσει δημόσια συγγνώμη θα τον μηνύσει για συκοφαντική δυσφήμιση. Αναφέρθηκε στην ιστορική του διαδρομή, αλλά πρόσθεσε ότι "δε χρειάζονται αποδείξεις για όσα λέω, γιατί ορισμένοι είμαστε ζωντανή ιστορία"!

Η διαμάχη μεταξύ Γιαννόπουλου - Κατριβάνου ξεκίνησε πριν από μία βδομάδα, όταν ο υπουργός Δικαιοσύνης, μετά την τελετή για την απελευθέρωση της Αθήνας, είχε πει, μεταξύ άλλων, ότι "θα τρίζουν τα κόκαλα του πατέρα του, που ήταν αγωνιστής".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ