Πέμπτη 22 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΕΕ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
Δε διασφαλίζεται ο αναπτυξιακός χαρακτήρας

"Ούτε η προοπτική, ούτε ο - αυτονόητος - αναπτυξιακός χαρακτήρας του Εθνικού Κτηματολογίου διασφαλίζεται με το νομοσχέδιο που συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή. Αντιθέτως, υπάρχει κίνδυνος υπονόμευσης και όσων έχουν γίνει έως σήμερα, αφού ακόμη και ο τρόπος, με τον οποίο προβλέπεται η συγκρότηση των κτηματογραφικών γραφείων καθιστά αδύνατη την αξιοποίηση των πληροφοριών που έχουν ήδη συγκεντρωθεί".

Αυτό επισημαίνει, μεταξύ άλλων, σε υπόμνημα που απέστειλε το ΤΕΕ σε όλους τους βουλευτές, συμπληρώνοντας όσα είχε διατυπώσε προφορικά ο πρόεδρός του Κ. Λιάσκας στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή πριν από λίγες μέρες.

Οπως υπογραμμίζει το ΤΕΕ, "δε διασφαλίζεται η λογική του νομοσχεδίου που στην εισηγητική του έκθεση θέλει το Εθνικό Κτηματολόγιο να είναι εργαλείο, τεχνικό, νομικό και αναπτυξιακό".

Επίσης, το υπόμνημα αναφέρει ότι στο νομοσχέδιο δεν υπάρχει καμιά πρόβλεψη για την ύπαρξη τεχνικού τομέα στα γραφεία Κτηματολογίου.

Επίσης, με ανακοίνωσή του το ΤΕΕ αναφέρει ότι όπως τόνισε και στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή ο πρόεδρός του, "εμφανίζεται μια σαφής υποχώρηση από όσα παλιότερα είχαν θεωρηθεί ως αναγκαίοι όροι και προϋποθέσεις για τη δημιουργία του Εθνικού Κτηματολογίου. Ενδεικτικό είναι ότι ακόμη και από τον τίτλο του διαγράφηκαν επίθετα όπως "ενιαίο", "καθολικό", "εθνικό", που υποδήλωναν μια δυναμική τράπεζα πληροφοριών, ένα πολυδύναμο εργαλείο ανάπτυξης και όχι απλά μια προσπάθεια τακτοποίησης της ασφάλειας μιας πλευράς των συναλλαγών και διευθέτησης του ρόλου των εμπλεκομένων σε αυτή τη διαδικασία".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ