Πέμπτη 22 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΕΣΒΟΣ
Τρίωρα και τετράωρα μαθήματα

Ενάμιση μήνα μετά από την έναρξη του σχολικού έτους και οι μαθητές σχολείων της Λέσβου ακόμη κάνουν μόνο τετράωρα ή πεντάωρα εξαιτίας των ελλείψεων σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Με Ερώτησή τους προς τον υπουργό Παιδείας, οι βουλευτές του ΚΚΕ Στρ. Κόρακας και Απ. Τασούλας ζητούν απαντήσεις για τα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργήσει στα σχολεία της Λέσβου τα κενά.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ επισημαίνουν ότι παρατηρούνται μεγάλα κενά στα σχολεία της Λέσβου σε εκπαιδευτικό προσωπικό, τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, με αποτέλεσμα να επικρατεί απαράδεκτη κατάσταση στο πρόγραμμα των μαθημάτων. Συγκεκριμένα, στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση υπάρχουν 13 κενά σε νηπιαγωγούς, 10 σε δασκάλους και 4 σε εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής. Στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης υπάρχουν 52 κενά, από τα οποία τα 38 είναι στα ΤΕΕ.

"Οι γονείς είναι ιδιαίτερα αγανακτισμένοι γιατί βλέπουν πολύτιμες διδακτικές ώρες να χάνονται, αλλά και φοβούνται πως αν δεν καλυφθούν άμεσα τα κενά, θα γίνουν συμπτύξεις τμημάτων στα δημοτικά και στα γυμνάσια και θα καταργηθούν ειδικότητες στα Λύκεια", τονίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ και ρωτούν τον υπουργό Παιδείας τι μέτρα προτίθεται να πάρει για να αντιμετωπιστεί άμεσα αυτή η απαράδεκτη κατάσταση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ