Πέμπτη 22 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Απαντούν με αγώνες στην άρση του άσυλου

Με αγωνιστικές κινητοποιήσεις απαντούν οι φοιτητές της Θεσσαλονίκης στη μεθοδευμένη επιχείρηση κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου, μετά τη σχετική απόφαση της Συγκλήτου του ΑΠΘ, με πρόσχημα την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στους υπαίθριους χώρους του Πανεπιστημίου.

Αύριο Παρασκευή, στις 11 το πρωί, στην Πλατεία Χημείου, φοιτητικοί Σύλλογοι οργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κατάπτυστη απόφαση άρσης του ασύλου. Μετά τη συγκέντρωση θα αποκλείσουν συμβολικά την οδό Εθνικής Αμύνης, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία προς την Πρυτανεία του ΑΠΘ, στο κτίριο Διοίκησης.

Στο μεταξύ χτες για άλλη μια φορά, η Σύγκλητος του ΑΠΘ, αλλά και η παράταξη της ΔΑΠ στη Θεσσαλονίκη αποκάλυψαν το πώς εννοούν τη δημοκρατία, την οποία θέλουν δήθεν να διασφαλίσουν, με την απόφαση για άρση του ασύλου τις νυχτερινές ώρες, τις Κυριακές και τις αργίες.

Με αφορμή τη διάλυση της χτεσινής συνεδρίασης της Συγκλήτου από φοιτητές που διαμαρτύρονταν για την κατάργηση του ασύλου, η Σύγκλητος βγήκε με επίσημη ανακοίνωση και αναφέρει πως: "Πρακτικές παραβίασης του ασύλου με την παρεμπόδιση της λειτουργίας του κορυφαίου οργάνου του Πανεπιστημίου δεν προσφέρουν αντικειμενικά καμία υπηρεσία στην προάσπισή του".

Ξαφνικά όμως ξύπνησε και η ΔΑΠ από το λήθαργό της. Ενώ όλο το χρόνο δε λέει κουβέντα για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές στο Πανεπιστήμιο, τόσο σε προγράμματα σπουδών, όσο και σε υλικοτεχνική υποδομή και πολύ περισσότερο δεν κάνει και τίποτε στην κατεύθυνση επίλυσής τους, θυμήθηκε χτες, με αφορμή το περιστατικό ότι "εκπροσωπεί" μερίδα των φοιτητών και πήρε θέση στο θέμα. Τι είπε; "Θεωρούμε ότι τέτοιου είδους ενέργειες απομακρύνουν τους φοιτητές και το σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας από κάθε σοβαρή προσπάθεια επίλυσης των πραγματικών προβλημάτων που υπάρχουν σήμερα στο χώρο του πανεπιστημίου. Δηλαδή, εγκληματικότητα, διακίνηση ναρκωτικών, κάλυψη ποικίλων αξιόποινων πράξεων"...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ