Πέμπτη 22 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΙΚΠΑ ΒΟΥΛΑΣ
Χειροκροτήματα αυτοεπιβεβαίωσης

Μια εκδήλωση δικαιολόγησης της αντικοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης

"Μόνο κάτι τέτοιες στιγμές μας θυμούνται", μονολογούσε με πίκρα μια νοσηλεύτρια χτες στο ΠΙΚΠΑ Βούλας, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργανώθηκε με αφορμή την ενοποίηση των Ιδρυμάτων Βούλας και Πεντέλης.

Κατά το υπουργείο Υγείας ήταν μια "απλή γιορτή" η οποία - όπως, όμως, ομολογεί το ίδιο το υπουργείο στην ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την εκδήλωση - έγινε στα "πλαίσια της αναδιοργάνωσης του προνοιακού συστήματος που βασίζεται στο νέο νόμο για την Κοινωνική Φροντίδα". Πρόκειται για μια επιχείρηση εξωραϊσμού του αντικοινωνικού νόμου για την Πρόνοια που ψηφίστηκε το περασμένο καλοκαίρι και με τον οποίο καταργείται - όπως αναφέρει ρητά - το ΠΙΚΠΑ.

Κόσμος και λαός είχε προσκληθεί στη χτεσινή εκδήλωση, ώστε διά της παρουσίας τους, να απαμβλυνθεί το μήνυμα των δημοτικών εκλογών. Παρόντες ο Θ. Κοτσώνης,ο Π. Αποσκίτης - υφυπουργός και γενικός γραμματέας Πρόνοιας αντίστοιχα - αλλά και η σύζυγος του πρωθυπουργού Δάφνη Σημίτη, καθώς και οι ηθοποιοί Γ. Μπέζος και Δ. Πιατάς.

Κι ενώ ο υφυπουργός Υγείας και ο πρόεδρος του ΠΙΚΠΑ και του ΕΟΠ Γρ. Σιωμόπουλου, παρουσίαζαν μεγαλεπήβολα σχέδια για το ΠΙΚΠΑ, ως Ιδρύματος αποκατάστασης, οι εργαζόμενοι μιλούσαν για τα σοβαρά καθημερινά προβλήματα, αλλά και για τους κινδύνους, που αντιμετωπίζουν λόγω των ελλείψεων του προσωπικού.

Το περίεργο είναι ότι ούτε ο Θ. Κοτσώνης, ούτε ο Γρ. Σιωμόπουλος μίλησαν για προσλήψεις νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού, που θεωρείται απαραίτητο για την εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος, αλλά και για να επιτευχθεί ο στόχος της αποασυλοποίησης. Για την κάλυψη των αναγκών των 40 - σε πρώτη φάση - παιδιών από το ΠΙΚΠΑ Πεντέλης, τα οποία στο εξής θα φιλοξενούνται στη Μονάδα που εγκαινιάστηκε χτες στη Βούλα, θα γίνουν προσλήψεις μόνο ειδικευμένου προσωπικού. Σύμφωνα με τον Γρ. Σιωμόπουλο έχουν δρομολογηθεί 38 προσλήψεις ειδικευμένου προσωπικού για τα Ιδρύματα Βούλας, Λεχαινών, Καρδίτσας και Σιδηροκάστρου. Επίσης είπε ότι θα ζητήσουν την αρωγή του Πανεπιστημίου και του ΕΟΠ, καθώς στο άμεσο μέλλον θα αγοραστούν ή θα ενοικιαστούν προστατευμένες κατοικίες σε γειτονιές που θα φιλοξενούν μέχρι έξι παιδιά η καθεμιά.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι μας μίλησαν για τις ελλείψεις σε νοσηλευτικό, βοηθητικό και ιατρικό προσωπικό. Από το μεσημέρι κι έπειτα μόνο μια νοσηλεύτρια υπάρχει σε κάθε θάλαμο με 22 παιδιά, ενώ το απόγευμα και τη νύχτα δεν υπάρχει γιατρός και τραυματιοφορέας στο Ιδρυμα. Η μεταφορά στο νοσοκομείο των παιδιών που είναι κατάκοιτα και συχνά παθαίνουν επιληπτικές κρίσεις, γίνεται με "τηλεφωνικό παραπεμπτικό", όπως μας είπαν οι εργαζόμενοι.

Επίσης, οι εργαζόμενοι δεν έχουν πληρωθεί από τον περασμένο Γενάρη τα νυχτερινά και τις αργίες που έχουν δουλέψει, ενώ τους έχουν "κόψει" τα επιδόματα τροφής και ανθυγιεινής εργασίας, ύψους 24.000 δραχμών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ