Πέμπτη 22 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ξανά στο "περίμενε" οι εργαζόμενοι του δήμου

Οι υπερωρίες και τα εξαιρέσιμα θα χορηγηθούν με την καταβολή των αποδοχών του πρώτου 15ημέρου του Νοέμβρη, όπως θα καταβληθεί και η αποζημίωση για το γάλα, δήλωσε χτες ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης απαντώντας στα σχετικά αιτήματα του Συλλόγου Εργαζομένων στο δήμο. Ωστόσο για τα πολύ σοβαρά προβλήματα των εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης, που διατυπώθηκαν στην τελευταία τους κινητοποίηση λίγο πριν τις εκλογές, συνεχίζει να μη δίνεται καμία λύση, όπως δεν έχει αναλάβει καμία δέσμευση για την επίλυσή τους ο Βασ. Παπαγεωργόπουλος που θα είναι δήμαρχος Θεσσαλονίκης από την 1/1/99.

Στα αιτήματα των εργαζομένων στην καθαριότητα περιλαμβάνονταν η άμεση προκήρυξη για αγορά νέων απορριμματοφόρων, η ανακατασκευή παλαιών, η πρόσληψη 250 μονίμων εργατών κλπ. Μαζί με αυτά ζητούσαν να αλλάξουν οι πραγματικά απαράδεκτες συνθήκες εργασίας στο Μηχανουργείο, όπου η ηπατίτιδα κυριολεκτικά "θερίζει". Αίτημα χρόνων είναι η μεταστέγασή του γιατί πέρα από τους ακατάλληλους χώρους δεν υπάρχει πλυντήριο αυτοκινήτων για να καθαρίζονται τα απορριμματοφόρα πριν μπουν για επισκευή. Επίσης, επισημαινόταν στις ανακοινώσεις των εργαζομένων ότι πολλά απορριμματοφόρα δίνονται σε εξωτερικά συνεργεία λόγω του στενού χώρου του Μηχανουργείου και της έλλειψης υλικών. Ακόμη στις τεχνικές υπηρεσίες Αρχιτεκτονικού, Οδοποιίας, Πρασίνου έχει συρρικνωθεί το έμψυχο δυναμικό, ενώ μεγάλος αριθμός εργαζομένων με υπηρεσιακή ειδικότητα εργάτη καλύπτει τις θέσεις τεχνίτη. Αποτέλεσμα είναι η εκχώρηση τεχνικών έργων σε ιδιώτες, αν και στις υπηρεσίες του δήμου υπάρχει η τεχνογνωσία γι' αυτά τα έργα. Η πρόταση των εργαζομένων είναι: έργα με αυτεπιστασία με προϋποθέσεις τη μετάταξη εργατών σε τεχνικές θέσεις, πρόσληψη μόνιμου εργατικού προσωπικού και έγκαιρη προμήθεια υλικού.

Τέλος, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι οι εργαζόμενοι στο Δήμο Θεσσαλονίκης, που χρόνια εμπαίζονται και δεν εισακούονται τα δίκαια αιτήματά τους, φαίνονται να μην είναι διατεθειμένοι να δώσουν καμία περίοδο χάριτος στο νεοεκλεγέντα δήμαρχο - που αποτελεί συνέχεια της παλιάς διοίκησης - και αγωνιστικά για μια φορά ακόμη να ζητήσουν τη λύση των προβλημάτων τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ