Πέμπτη 22 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
"Τιμωρεί" εργαζόμενους ο δήμαρχος

Δύο μόλις μέρες μετά την επανεκλογή του, ο κυβερνητικός δήμαρχος Αγρινίου, Θύμιος Σώκος,αποκάλυψε το πραγματικό του πρόσωπο. Πιστός σε όσα επιτάσσει η ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ, προχώρησε σε... περικοπή αποδοχών, καθώς και του επιδόματος παραγωγικότητας εργαζομένων στο Δήμο Αγρινίου!

Το γεγονός αυτό καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα" των εργαζομένων στο δήμο, επισημαίνοντας πως "ο Δήμος Αγρινίου έγινε δήμος - πιλότος στις περικοπές αποδοχών των εργαζομένων σε ολόκληρη τη χώρα, εφαρμόζοντας στην πράξη τον αυταρχισμό του αντεργατικού νόμου σε βάρος των ίδιων των εργαζομένων του".

"Με την ανοχή του, τα τσιράκια του ημέτερου εργατοπατερισμού επιτέθηκαν ξανά στα κεκτημένα δικαιώματα των εργαζομένων, καταδικάζοντας αυτή τη φορά συναδέλφους σε περικοπές αποδοχών και του επιδόματος παραγωγικότητας, με μοναδική αφορμή το γεγονός ότι δε συμμορφώθηκαν στις υποδείξεις των αφεντάδων του δήμου".

Συγκεκριμένα, στις 15 - 16 Σεπτέμβρη ζητήθηκε από εργαζόμενο, απασχολούμενο σε οργανική θέση (δημοτική αστυνομία), να μεταφερθεί σε άλλη θέση εργασίας. Ο εργαζόμενος αρνήθηκε, το θέμα "πάγωσε" - προφανώς λόγω της προεκλογικής περιόδου - και χτες ο εργαζόμενος έλαβε απόφαση, με την οποία περικόπτεται μέρος του πριμ παραγωγικότητας και του μισθού του, επειδή αρνήθηκε να αλλάξει θέση εργασίας.

Το περιστατικό αυτό, μαζί με ένα ακόμη παρόμοιο που συνέβη στο δήμο, προκάλεσε την έντονη αγανάκτηση των εργαζομένων, οι οποίοι απαίτησαν την ανάκληση αυτής της απόφασης.

Η κυβερνητική πολιτική σε όλο της το μεγαλείο, αναφέρεται στην ανακοίνωση και τονίζεται πως αυτά τα κλεμμένα χρήματα από τις τσέπες των εργαζομένων μαζί με την υπερφορολόγηση των δημοτών θα διατεθούν για τα επόμενα "μεγάλα έργα" του δημάρχου.

Παράλληλα, η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα" καλεί όλους τους συναδέλφους να αντιδράσουν άμεσα σ' αυτές τις, φασιστικού τύπου, μεθοδεύσεις, με τη συσπείρωση και την αγωνιστική ετοιμότητα. "Αλλιώς, τονίζεται στην ανακοίνωση, θα βρεθούμε όλοι κάποια φορά στη δυσάρεστη θέση των παραπάνω συναδέλφων".

Τέλος, καλεί το ΔΣ του Συλλόγου να συγκαλέσει έκτακτη Γενική Συνέλευση, στην οποία οφείλει να προειδοποιήσει όλους τους εργαζόμενους να αντιδράσουν σ' αυτές τις αντεργατικές ενέργειες. Καλεί επίσης το λαό του Αγρινίου, έστω και τώρα, που εξέλεξε τον "δημοκράτη" δήμαρχο, να κατανοήσει ότι με τη μεθοδευμένη πάλη του μπορεί να αντιπαλέψει τον αντιλαϊκό κατήφορο της νέας δημοτικής αρχής.

"Η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα" επισημαίνει ότι δεσμεύεται να πρωτοστατεί και πάλι για ενημέρωση, συσπείρωση και αγωνιστική αντιμετώπιση των εργαζομένων στο δήμο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ