Πέμπτη 22 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΣΚ - ΟΤΕ
Ενωμένος αγώνας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση

Μόνο αν η απεργιακή κινητοποίηση γίνει με ξεκάθαρο και αδιαπραγμάτευτο αίτημα τη ματαίωση της τρίτης μετοχοποίησης του ΟΤΕ και σταθούμε ενωμένοι και αποφασιστικοί μέχρι το τέλος, ενάντια στην κυβέρνηση που ξεπουλάει τη δημόσια περιουσία στα αρπακτικά του τζόγου, τότε και μόνο τότε θα δημιουργούσαμε εκείνες τις προϋποθέσεις για ν' απαιτήσουμε λύσεις σε σοβαρά προβλήματα όπως είναι το ασφαλιστικό και το μισθολόγιο. Με την επισήμανση αυτή, ο Τάσος Κλάδης στέλεχος της ΕΣΚ και μέλος του ΔΣ της ΟΜΕ - ΟΤΕ, κάλεσε τα συνδικαλιστικά στελέχη, που συμμετείχαν σε σύσκεψη ενόψει των απεργιακών κινητοποιήσεων της προσεχούς βδομάδας, να μην πέσουν στην παγίδα που στήνει η κυβέρνηση και να μην αφήσουν να περάσει στους εργαζόμενους η λογική του παζαριού.

Οι κινητοποιήσεις έχουν εξαγγελθεί από την πλειοψηφία της διοίκησης της ΟΜΕ - ΟΤΕ και είναι τέσσερις επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες από την ερχόμενη Δευτέρα. Δυστυχώς και στη χτεσινή σύσκεψη, που είχε συγκαλέσει η ΟΜΕ - ΟΤΕ και συμμετείχαν δεκάδες συνδικαλιστικά στελέχη από την Αττική και τους όμορους νομούς, η πλειοψηφία του ΔΣ της Ομοσπονδίας συνέχισε να υποβαθμίζει το ζήτημα της μετοχοποίησης και να εξαρτά τη θέση της από τη στάση που θα τηρήσει η κυβέρνηση απέναντι στα προβλήματα του ΤΑΠ - ΟΤΕ και του μισθολογίου.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι σε ομιλία μιας ώρας περίπου, ο Στάθης Ανέστης,πρόεδρος της ΟΜΕ - ΟΤΕ, αφιέρωσε στη μετοχοποίηση μόνο λίγα λεπτά της ώρας, για να αναφερθεί στη συνέχεια εκτενώς στο θέμα του ΤΑΠ - ΟΤΕ και σε συζητήσεις που γίνονται με κυβερνητικούς παράγοντες. Ομως, όπως φάνηκε στη συνέχεια απ' άλλους ομιλητές, από την πλευρά της κυβέρνησης όχι μόνο δεν υπάρχει κάποια θετική δέσμευση, αλλά αυτό που επιδιώκει είναι να βάλει στο χέρι τα αποθεματικά του Ταμείου Αρωγής, να πάρει υπό τον έλεγχό της τη διαχείριση του ταμείου, ενώ και η διοίκηση του ΟΤΕ στην ενημέρωση που έκανε πρόσφατα στους θεσμικούς επενδυτές τοποθετείται αρνητικά απέναντι σε κάθε δίκαιο αίτημα των εργαζομένων.

Στη συζήτηση που ακολούθησε έντονη ήταν η ανησυχία για την κατάσταση του συνδικαλιστικού κινήματος του χώρου και αρκετοί ήταν αυτοί που υποστήριξαν πως τώρα είναι η ώρα για να παρθούν πρωτοβουλίες που θα συσπειρώνουν τον κόσμο γύρω από τα πραγματικά ταξικά αιτήματα, στην κορυφή των οποίων στέκεται ο αγώνας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Φορτώνουν στο ΙΚΑ και το ΤΑΠ - ΟΤΕ (2003-11-21 00:00:00.0)
Το Ταμείο βουλιάζει κι αυτοί «διαλέγονται» (2002-04-10 00:00:00.0)
Ιδιωτικοποίησης συνέχεια... (1999-07-06 00:00:00.0)
Επιτροπή Αγώνα για τη σωτηρία του ΟΤΕ (1998-11-24 00:00:00.0)
"Πράσινος" παροπλισμός του συνδικαλιστικού κινήματος (1998-11-01 00:00:00.0)
Τέλειωσαν τα ψέματα (1996-02-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ