Παρασκευή 23 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΡΕΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ
Αρνούνται την ουσιαστική ρύθμιση

Αχ. Κανταρτζής: Τα προβλήματα τα δημιούργησαν πολιτικές αποφάσεις

Αρνείται η κυβέρνηση να προχωρήσει στην ουσιαστική ρύθμιση των χρεών των κτηνοτρόφων και αρκείται στη ρύθμιση για ανατοκισμό, ανά εξάμηνο ή στους εξώδικους διακανονισμούς στα πλαίσια της ΑΤΕ, οι οποίοι δεν αποβλέπουν στην εξυγίανση του κλάδου, αλλά στην "εξυγίανση" του χαρτοφυλακίου της ΑΤΕ.

Αυτά προκύπτουν από την απάντηση που έδωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Γεωργίας Δ. Σωτηρλής, σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Αχ. Κανταρτζή.Ο υφυπουργός είπε επίσης ότι μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί πάνω από χίλιες αιτήσεις για διακανονισμό από τους 25.000 κτηνοτρόφους που μπορούν να το κάνουν και έχουν γίνει 300 ρυθμίσεις.

Σχολιάζοντας την απάντηση του υφυπουργού ο Αχ. Κανταρτζής είπε ότι αυτό που προκύπτει είναι ότι η κυβέρνηση δεν έχει πρόθεση να προχωρήσει σε αποτελεσματική ρύθμιση των χρεών. Τόνισε ότι τα ληστρικά επιτόκια της ΑΤΕ, η απελευθέρωση στις τιμές των ζωοτροφών, οι χαμηλές τιμές στα γαλακτοκομικά προϊόντα, η συμφωνία της ΓΚΑΤΤ είναι πολιτικές αποφάσεις που οδήγησαν στα σημερινά εκρηκτικά προβλήματα και ως εκ τούτου πολιτική πρέπει να είναι και η λύση που πρέπει να δοθεί στο ζήτημα των χρεών των κτηνοτρόφων.

Ο βουλευτής είπε ότι το ΚΚΕ έχει ήδη καταθέσει σχετική τροπολογία και υπογράμμισε πως σε αυτήν προβλέπεται ότι δεν πρέπει να χαρίζονται τα χρέη σε "κάθε απατεώνα που μπορεί να υπάρχει και σε αυτόν τον κλάδο", αλλά υπάρχουν συγκεκριμένα όρια και προϋποθέσεις, έτσι ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα των μικρομεσαίων νοικοκυριών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ