Παρασκευή 23 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΣΟΥΤ ΓΙΛΜΑΖ
Θετικά τα αποτελέσματα από τη στάση μας στις διμερείς σχέσεις

ΑΓΚΥΡΑ.-

"Η Τουρκία έχει κάνει έκκληση για επίλυση των διμερών μας σχέσεων με την Ελλάδα, ανεξάρτητα από τις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ενωση και η στάση αυτή άρχισε να έχει θετικά αποτελέσματα".

Αυτό δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ,αναφερόμενος γενικότερα στο θέμα των σχέσεων της Τουρκίας με την ΕΕ.

Ο κ. Γιλμάζ, είπε ότι η Τουρκία "υποστηρίζει πως δεν μπορεί να συνδέει τα δικά της ζητήματα με το θέμα των σχέσεών της με την ΕΕ και ότι οι σχέσεις με την ΕΕ πρέπει να αντιμετωπίζονται στο ειδικό πλαίσιό τους".

Ο Τούρκος πρωθυπουργός αναφερόμενος στην πρόσφατη απόφαση της Επιτροπής, είπε πως "η Επιτροπή αποφάσισε να τεθεί σε ισχύ ένα μέρος του χρηματοδοτικού πρωτοκόλλου ΕΕ - Τουρκίας".

Σύμφωνα με τον Μ. Γιλμάζ "είναι η πρώτη φορά που έχει αρθεί το ελληνικό βέτο". Ο Μ. Γιλμάζ είπε πως "σε περίπτωση που η απόφαση της Επιτροπής γίνει δεκτή και στο Συμβούλιο, τότε το χρηματοδοτικό πρωτόκολλο θα τεθεί έστω και εν μέρει σε ισχύ, παρά το βέτο της Ελλάδας".

Τέλος, ο Μ. Γιλμάζ αναφέρθηκε γενικότερα στο θέμα της ΕΕ και τόνισε πως "η Τουρκία επιθυμεί να αναπτύξει τις σχέσεις της με την ΕΕ, αλλά δεν μπορούμε να δεχτούμε όρους με τρόπο διαφορετικό από αυτόν που ισχύει για τις υποψήφιες χώρες".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ